Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Κλειστό το δημοτικό σχολείο Δηλεσίου μέχρι….


Νέα συνάντηση είχαν οι γονείς των μαθητών με τους Δημάρχους Οινοφύτων και Σχηματαρίου προκειμένου να βρεθεί λύση με το κτιριακό.
Οι γονείς αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αν δεν τοποθετηθούν άμεσα οι αίθουσες στον προαύλιο χώρο του σχολείου. ‘Ετσι, 200 και πλέον παιδιά θα μείνουν εκτός σχολείου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την εκπαίδευσή τους.
Οι προτάσεις των Δημάρχων για προσωρινή λύση, όπως να λειτουργεί το σχολείο πρωί – απόγευμα, να μεταφερθούν τάξεις σε άλλα σχολεία των δύο Δήμων και ενοικίαση του απέναντι κτίσματος για συμπλήρωμα αιθουσών, δεν βρήκε σύμφωνους τους 200 γονείς, οι οποίοι υπέγραψαν την ομόφωνη απόφαση να κλείσει το σχολείο μέχρι να τοποθετηθούν οι αίθουσες.
Το ψήφισμα
12/9/09 Αρ. Πρ. 4
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6Θ Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνεδρίασε με τους γονείς την Τετάρτη 09/09/09 στο χώρο του σχολείου με θέμα την εύρεση λύση στο θέμα των αιθουσών. Αναφέρθηκαν οι πιθανές λύσεις που μας πρότειναν οι δύο Δήμοι. 1) Να λειτουργήσει το σχολείο πρωί – απόγευμα 2) Να μεταφερθούν τάξεις σε άλλο χώρο στο Δήλεσι μέχρι να βρεθεί λύση. 3) Να φτιαχτεί το κτίριο του Μακαντάση και να πάνε κάποιες τάξεις 4) Να φιλοξενηθούν κάποιες τάξεις σε άλλα σχολεία των Δήμων για όσο καιρό χρειαστεί.
Οι 200 γονείς που παρευρέθησαν στη συζήτηση, είπαν όχι στις προτάσεις των Δήμων και αποφασίστηκε ομόφωνα και ενυπογράφως το κλείσιμο του σχολείου έως τοποθετηθούν οι αίθουσες στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Η Πρόεδρος Β. Ισαακίδη
Ο Γεν. Γραμματέας Ι. Τότσικας

Δεν υπάρχουν σχόλια: