Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ψήφισμα Δήμου-φορέων για την WINTER


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Θήβας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. διοργανώνει ο Δήμος Θηβαίων, το Εργατικό Κέντρο και οι φορείς της πόλης αντιδρώντας στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Βίντερ.
Μάλιστα αντιπροσωπεία φορέων και εργαζομένων έδωσαν δυναμικό παρών στην χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Παράλληλα εκδόθηκε και ψήφισμα, το οποίο προέκυψε απο την συζήτηση της 17 Σεπτεμβρίου, για το πρόβλημα που προκλήθηκε με το κλείσιμο του παραγωγικού τμήματος της Βιομηχανίας DIAMANT WINTER STONE που οδηγεί στην ανεργία 63 εργαζόμενους, δημιουργώντας ένα ακόμη πρόβλημα στην τοπική κοινωνία
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
"ΟΜΟΦΩΝΑ
Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη πολιτική μείωσης των θέσεων εργασίας, ως μέτρο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, διότι φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων τις ευθύνες για την κρίση, ενώ οι Βιομήχανοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν μέτρα οικονομικής κρατικής ενίσχυσης προς όφελος των καταθέσεών τους.
Καλούμε τους υπεύθυνους τοπικούς και κυβερνητικούς φορείς να προχωρήσουν στην άμεση και δραστική λήψη μέτρων αφ’ ενός για την προστασία των θέσεων εργασίας και την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων που πλήττονται, αφ’ ετέρου να πάρουν μέτρα κατά της ασυδοσίας των Βιομηχάνων, που με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, οδηγούν στην ανεργία και στην οικονομική ανέχεια τους εργαζόμενους.
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα επιβίωσης των εργαζομένων της Βιομηχανίας της Winter, στηρίζουμε όλες τις δράσεις τους και καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο του παραγωγικού τμήματος της εταιρείας και κατά συνέπεια στις απολύσεις των εργαζομένων. Ζητούμε ιδιαιτέρως τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού Εργασίας .του ΣΕΠΕ και του Νομάρχη Βοιωτίας, ώστε να μην εγκριθούν οι απολύσεις .
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν ότι δεν θα συναινέσουν στις απολύσεις, και ότι θα κάνουν κάθε απαραίτητη ενέργεια για να τις αποτρέψουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: