Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Η Υπουργός Υγείας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση


Με την παρουσία της Υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έγινε στην Θήβα η παρέλαση για την Επέτειο του "ΟΧΙ".
Στις εκδηλώσεις ήταν σύσσωμη η Πολιτική, Θρησκευτική και Στρατιωτική ηγεσία του Νομού μας αλλά και πολύς κόσμος που καμάρωσε τους μαθητές και τα Σώματα Ασφαλείας.

1 σχόλιο:

Παπαϊωάννου Θεόδωρος είπε...

Καθημερινά οι λαοί γράφουν ιστορία την τους. Δεν είναι μόνο ένα ανδραγάθημα, ένας ηρωισμός, μια απαράμιλλη γενναιότητα, το πέρασμα ενός ονόματος στο πάνθεον της αιωνιότητας που μετράνε, ειδικά σε εποχές που οι ήρωες σπανίζουν…
Μια χούφτα άνθρωποι, ένας άοπλος και ξυπόλυτος στρατός, βρυχήθηκε τότε απέναντι σε μια άρτια πολεμική μηχανή, σε μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Με το ‘’ΟΧΙ’’ την τρόμαξε και την έδιωξε. Και ένας στόχος που τέθηκε ανέλπιστα και αυθόρμητα στον ιστορικό ‘’γίγνεσθαι΄΄ επετεύχθη…
Μόνο εκείνοι που αγωνίστηκαν το πίστευαν . Θυμάμαι καλά έναν από αυτούς…Τον είχα πριν είκοσι χρόνια συναντήσει στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) Βασ. Σοφίας -Ρηγίλλης στην Αθήνα, σε μια γαμήλια δεξίωση φιλικού ζευγαριού . Θα είχε πατήσει σίγουρα τα 90 και ήταν δύσκολο να ζυγίσεις με το βλέμμα τόσα χρόνια.
Μας είχε κάνει εντύπωση από αυτόν τον ήρωα όχι τα απίστευτα κατορθώματα στις παγωμένες βουνοκορφές της Πίνδου που μου διηγούνταν κάποιοι κοινοί γνωστοί, αλλά το ότι η μυθική αυτή μορφή με μια θερμή χειραψία χαιρέτισε όλους και όλες προσωπικά, χωρίς να μας γνωρίζει δίχως ίχνος κομπασμού και υπεροψίας
Σα να ήθελε με το χέρι του να μας δώσει μια σκυτάλη. Σκυτάλη ευγένειας, αποδοχής, θέλησης!
Έτσι διαβάζω χρόνια μετά, εκείνο το περιστατικό σε μια τέτοια μέρα σαν τη σημερινή. Να πέρασε άραγε αυτή η σκυτάλη στις κατοπινές γενιές; Δυστυχώς επιφυλάσσομαι και για να αλλάξω γνώμη θέλω απτές αποδείξεις!
Διότι μπορεί να μην μας απειλεί σήμερα μια παρόμοια εισβολή, ένας πόλεμος . Αλλά έχουμε σίγουρα χίλιους – μύριους εσωτερικούς εχθρούς, τόσες και τόσες καθημερινές μάχες και μια σειρά από στόχους που για να γίνουν πράξη απαιτούν και αυτοί τα δικά μας σύγχρονα ’’ΟΧΙ’’ .
΄’ΟΧΙ’’ στον συμβιβασμό με την διαφθορά! ‘’ΟΧΙ’’ στην παθητική αποδοχή της κοροϊδίας και του πολιτικού αμοραλισμού! ‘’ΟΧΙ’’ στον τυφλό εγωκεντρισμό μας!
‘’ΟΧΙ’’ στην καταβαράθρωση κάθε έννοιας αγωγής και πολιτισμού στην καθημερινότητά μας!
‘’ΟΧΙ’’ στην μεμψιμοιρία για το μίζερο πεπρωμένο ενός ολόκληρου έθνους…
Μας παίρνει για όλα αυτά; Μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο, όπως οι Έλληνες του ΄40;
Ας αποδείξουμε, πρώτα από όλα στους εαυτούς μας, ότι τούτη εδώ η γωνιά της γης μπορεί να γράφει ακόμη ιστορία…