Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Οι δηλώσεις των επισήμων μετά την παρέλαση


Σε δηλώσεις της η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε «Καμαρώσαμε σήμερα την νέα γενιά που μας έδωσε ελπίδα και αισιοδοξία. Σήμερα δεν είναι μόνο μια μέρα μνήμης και τιμής για το έπος του ’40. Παίρνουμε δύναμη για την σημερινή μας προσπάθεια, παίρνουμε το μήνυμα τι μπορεί να καταφέρουμε όταν υπάρχει ενότητα του λαού, όταν έχουμε σχέδιο, στρατηγική, όταν παλεύουμε αποφασιστικά για τα συμφέροντα της χώρας μας για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική αλληλεγγύη».
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος τόνισε «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας ο ηρωισμός και τα ιδανικά των ηρώων του ’40 να μας εμπνέουν και ιδιαίτερα την νεολαία μας που την καμαρώσαμε σήμερα. Χρόνια πολλά σε όλους».
Ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος σημείωσε «Νομίζω ότι τα μηνύματα πλέον είναι επίκαιρα. Η επέτειος μας δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούμε και να στοχαστούμε για μια ακόμη φορά με μια νέα κυβέρνηση η οποία έχει θέσει αρχές και στόχους, για να μπορέσουμε επιτέλους το αποτέλεσμα, αυτό το οποίο περιμένει ο Λαός, να μπορέσει να πει ότι έπιασε τόπο η θυσία των ηρώων για Δημοκρατία και Ισότητα. Για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα τεράστια προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας, της φτώχειας. Η αυτοδιοίκηση ορθώνει ανάστημα και απαιτεί από την νέα κυβέρνηση αυτά τα οποία πρέπει να δώσει στους πολίτες για να δικαιώσει την παρουσία της. Νομίζω ότι τα μηνύματα είναι επίκαιρα σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών, Αυτά τα μηνύματα περνάμε και δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Ελλάδα, για καλύτερες συνθήκες ζωής. Χρόνια πολλά σε όλους».
Ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς είπε : «Κατ΄αρχήν είναι χαρά και τιμή μας που σήμερα ήταν μαζί μας η Υπουργός Υγείας. Έχει πολύ δουλειά να κάνει και θα την κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς είμαστε εδώ και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στο μέτρο που μπορούμε. Είδα μια θαυμάσια παρέλαση, όλη η Θήβα ήταν εδώ. Εύχομαι να είστε όλοι καλά και κυρίως να θυμόμαστε ότι αν σήμερα είμαστε ισχυρή δημοκρατία αυτό το οφείλουμε σε αυτούς που το 1940 έδωσαν τη ζωή τους».
Από την πλευρά της η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βάσω Τσόνογλου τόνισε: «Οι ημίθεοι του ’40 δίδαξαν σε όλη την υφήλιο ότι το Ελληνικό πνεύμα είναι αδούλωτο. Ότι η Ελληνική ψυχή είναι και θα παραμείνει απροσκύνητη. Μας κληροδότησαν συγχρόνως και ένα μεγάλο χρέος. Ότι πρέπει και εμείς να φυλάττουμε Θερμοπύλες, τις αξίες της Ελευθερίας, της αξιοπρέπειας , της Εθνικής κυριαρχίας. Κυρίως όμως όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία πρέπει να μας ενώσουν, να μας κάνουν να συσπειρωθούμε, να προστατεύσουμε την δημοκρατία μας απ’ οποιονδήποτε την επιβουλεύεται, είτε στο εξωτερικό, είτε στο εσωτερικό».
Η Άρια Αγάτσα Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Θαυμάσαμε τα νιάτα μας, θαυμάσαμε τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Δυνάμεων, ήταν μια εξαίρετη παρέλαση και το διαχρονικό μήνυμα είναι ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι και αγωνίζονται για έναν κοινό στόχο πάνε μπροστά».
Τέλος ο Βουλευτής της Ν.Δ Μιχάλης Γιαννάκης είπε χαρακτηριστικά: «Η διατήρηση ζωντανής ιστορικής μνήμης αποτελεί την βασικότερη προϋπόθεση για την συνέχεια και την πρόοδο ενός Έθνους. Άλλωστε τα μηνύματα του ’40 πάντα διαχρονικά και επίκαιρα μας καλούν και σήμερα να πούμε ‘ΟΧΙ’ στην αδιαφάνεια στον Δημόσιο Βίο, στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στην τρομοκρατία και να κρατήσουμε σταθερές γραμμές, όλοι μαζί ενωμένοι, στα εθνικά μας θέματα. Να συγχαρώ τα παιδιά, τους στρατευμένους νέους μας και τα σώματα ασφαλείας που με άψογο τρόπο και σήμερα μας χάρισαν μια άψογη παρέλαση. Συγχαρητήρια σε όλους και χρόνια πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: