Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας για λαθρομετανάστες και τσιγγάνους



Είναι κοινή διαπίστωση ότι η Θήβα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό συγκέντρωσης εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών από τρίτες χώρες. Η έκρυθμη κατάσταση που παρουσιάζεται στον παλαιό προσφυγικό Συνοικισμό με την γκετοποίηση που έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα για την περιοχή αλλά και για όλη την πόλη.
Οι έντονες ανησυχίες συναδέλφων εμπόρων αλλά και των μόνιμων κατοίκων, όπως ο φόβος και η ανασφάλεια που αισθάνονται, μετατρέπεται σιγά σιγά σε έντονη ρατσιστική διάθεση, που δυστυχώς οδηγεί στην απώλεια διάθεσης συμβίωσης από κοινού. Παράλληλα, και από την πλευρά των λαθρομεταναστών η μή εύρεση δουλειάς αλλά και η εκμετάλλευση τους από λίγους, τους οδηγεί στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα την δυσάρεστη εικόνα που παρουσιάζει ο παλαιός προσφυγικός Συνοικισμός.
Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο και με την ύπαρξη οικισμού αθίγγανων, ακριβώς δίπλα από την πόλη μας, όπου και εκεί παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα.
Πιστεύουμε, ότι τόσο η κεντρική εξουσία όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση από κοινού, θα πρέπει να δουν τις εξελίξεις του φαινομένου αυτού και να προστατέψουν την πόλη μας, τους κατοίκους αλλά και να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μετανάστες, χωρίς σε καμία περίπτωση να πλήττονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΔΗΛ.ΣΤΗΝ ΛΟΞΗΣ ΦΑΛΑΓΚΟΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΤΗΡΙΑ 10-30 ΑΤΟΜΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘ/ΕΣ (ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ) ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡ. ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΟΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΕΓΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΝΑ ΠΩ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

τι προτείνεις;

Ανώνυμος είπε...

hfjhfg

Ανώνυμος είπε...

xm xm

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΩ ΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΥΓΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ).

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΩ ΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΥΓΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ).
ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΟΔΑΠΩΝ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ,ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...
ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΕΣ ΤΡΟΓΛΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΗΛΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ
ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ........

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ "ΞΕΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΑ "ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ . ΑΚΟΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ