Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Και στην Ειδική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης η Β. Τσόνογλου!


Τι απαντά για επίδομα αλληλεγγύης νέων αγροτών & άνω των 60…
Τι λέει για τους στόχους του προϋπολογισμού….

Στην Ειδική Επιτροπή που αποτελεί και τον κορμό της Διοίκησης τοποθετήθηκε η Βοιωτή Βουλευτίνα Β. Τσόνογλου, μετά την εκλογή της στον Τομέα Εργασίας Προστασίας του Πολίτη.
Η κ. Τσόνογλου τοποθετήθηκε στην Επιτροπή που επεξεργάζεται τα νομοσχέδια για την Δημόσια Διοίκηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα θέματα ισότητας – νεολαίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι επιτροπές συνεδριάζουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων του Κοινοβουλίου και η ίδια, σε δηλώσεις της, ελπίζει όλα να πάνε καλά!
Τα επιπλέον αυτά καθήκοντα της κ. Τσόνογλου, δίνουν την ευκαιρία στους Βοιωτούς πολίτες να ζητούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και η αρχή έγινε με τους αγρότες οι οποίοι θέλουν να μάθουν αν τελικά μείνουν εκτός επιδόματος αλληλεγγύης οι νέοι του επαγγέλματος, που είναι άγαμοι ή έγγαμοι χωρίς παιδιά, καθώς κι εκείνοι που η ηλικία τους είναι άνω των 60 αλλά δεν έχουν πλέον προστατευόμενα μέλη, αφού τα παιδιά τους έχουν ενηλικιωθεί!
«Έπρεπε να μπουν ορισμένα κριτήρια, χωρίς την διάκριση μισθωτών – συνταξιούχων – αγροτών, αλλά με καθαρά εισοδηματικά κριτήρια και πόσα παιδιά έχουν απαντά η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας πως «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που είναι από τα πρώτα, βρίσκεται σε επεξεργασία και θα υποστεί τις συμπληρώσεις – διορθώσεις – διευκρινίσεις για τις ομάδες που τελικά θα περιλάβει». Από τις ερωτήσεις μας βέβαια, δεν έλειψε και ο προϋπολογισμός, για τον οποίο η κ. Τσόνογλου εξηγεί πως στόχο έχει τον περιορισμό του ελλείμματος στο 9,5 % από 12,5 που είναι στον επόμενο χρόνο, χωρίς να γίνουν περικοπές στα όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, τις 3.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία, το 1 δις για την Παιδεία, την αύξηση των αγροτικών συντάξεων, των μισθών και συντάξεων, την αύξηση του αποδοτέου στους αγρότες ΦΠΑ κ.α., την μείωση των κρατικών δαπανών, την επαναφορά της φορολογικής κλίμακας , την απόσυρση το κόστος της οποίας προτιμά το κυβερνών κόμμα να διαθέσεις για την Παιδεία, καθώς και άλλα που θα ευνοήσουν τα χαμηλά εισοδήματα.
Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε στην διευρυμένη κοινοβουλευτική επιτροπή των οικονομικών για επεξεργασία και μετά την υποβολή προτάσεων θα εισαχθεί στην ολομέλεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: