Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Δευτεροβάθμια και ΕΛΜΕ να πάρουν θέση (όχι καρέκλα)!!!!


Υπάρχει προϊστάμενος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Βοιωτίας ή ετοιμάζετε για την "μεγάλη έξοδο" και δεν τον απασχολεί τίποτα;
Προν απο λίγες ημέρες πήραμε επιστολή ( Κραυγή απόγνωσης και αγωνίας στην Τεχνική Εκπαίδευση ) αλλά δεν βλέπουμε να κινείται κάτι στον ορίζοντα!
Πολλά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στην Τεχνική Εκπαίδευση της Θήβας αφού ακόμη και σήμερα υπάρχουν τμήματα που δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν τον καιρό τους αντί να κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους και οι καθηγητές να διδάσκουν ταυτόχρονα σε τρία ή και τέσσερα τμήματα.
Το Υπουργείο Παιδείας δεν γνωρίζουμε γιατί καθυστερεί τις διαδικασίες τοποθέτησης καθηγητών αλλά το ανησυχητικό είναι ότι και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Βοιωτίας δεν φαίνεται να πιέζει.
Πληροφορίες που έχουμε λένε ότι τα αντίστοιχα σχολεία της Λιβαδειάς είναι υπερπλήρης απο καθηγητές και αυτό γιατί η κ. Προϊσταμένη φροντίζει πρώτα να καλύψει τις ανάγκες της Πρωτεύουσας του Νομού. (Όποιος δεν πιστεύει να ρωτήσει τους αρμόδιους, πόσοι καθηγητές εκτελούν χρέη γραμματέα στην ΕΠΑΣ Λιβαδειάς!)
κ. Γεωργιάδου ξέρετε πόσος καιρός έχει περάσει απο τότε που χτύπησε το πρώτο κουδούνι;
Έχετε κατά νου ότι ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Θήβας υπολειτουργούν;
ΕΛΜΕ υπάρχει στον Νομό ή είναι μόνο για αιμοδοσίες και εκλογές;;;
Κύριοι υποψήφιοι της ΕΛΜΕ καλά όλα αυτά αλλά λίγο ενδιαφέρον και για τέτοια θέματα δεν είναι κακό! Η Τεχνική Εκπαίδευση δεν είναι...κατώτερου θεού όπως νομίζετε!!!!

11 σχόλια:

Παλιός Καθηγητής είπε...

θΗΒΑ PRESS, θυμίζεις την εποχή της επταετίας με τη λογοκρισία. Σημασία δεν έχει τι κόβεις και τι αφήνεις, αλλά τι άφησαν στη μνήμη μας οι δυο αλλαζονικοί διευθυντές. Η τακτική της γάτας που ...τα σκεπάζει... δεν αρμόζει στην εποχή μας, που πρέπει να ανακάμψουμε από τη δεινή θέση στην οποία μας έφεραν αλλαζόνες πολιτικοί και μανδαρίνοιστραπίσκοι.

Παλιός Καθηγητής είπε...

Σατραπίσκοι

Νεοτερος Καθηγητης είπε...

Παλιε Καθηγητη .Επι της ουσιας δεν μας ειπες .Αν αληθευουν τα περι πληροτητας στα σχολεια τησ Λειβαδειας τοτε πρεπει να μιλησει και η βουβη ΕΛΜΕ !!! Φυσικα και εχει σημασια τι κοβεις και τι αφηνεις ! Οι μνημες ειναι για την Ιστορια.(για να μην επαναλαμβανεται)

Παλιός καθηγητής είπε...

Αγαπητέ νεότερε καθηγητή. Από τη στιγμή που η λογοκρισία δεν επέτρεψε να διαβάσεις το αρχικό μου σχόλιο, γιατί κανεις κριτική; Κρατούσα σαν αντικειμενικός παρατηρητής της εκπαιδευτικής διαδικασίας ίσες αποστάσεις από τα δύο κυβερνώντα κόμματα,το πρωην- πρώην που έγινε νυν και αυτό που απήλθε, αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Προφανώς και η ΕΛΜΕ δεν είναι μόνο για αιμιδοσία και η σύνθεση του προεδρείου της υπολέιπεται σε ήθος και εντιμότητα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΛΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΛΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΕΜΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

thiva-press.blogspot.com είπε...

Αγαπητοί φίλοι του Θήβα press αφήνω ασχολίαστα τα περί επταετίας κτλ.
Το θέμα μας δεν είναι να "βγάλουμε ούτε μαχαίρια ούτε και τα μάτια μας".
Το θέμα είναι ότι τα σχολεία ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Θήβας υπολειτουργούν τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Όποιο κατάλαβε, κατάλαβε.

Ενας μαθητής είπε...

Ρε μάγκες καθηγητές δεν αφήνετε τα κομπογιαννίτικα και να βρείτε λύση;
Μόνο για πολιτική είστε!
Για αυτό η εκπαίδευση πήγε στο διάολο.
Ας πάρει τα μούτρα της η ΕΛΜΕ και Δευτεροβάθμια Βοιωτίας και ας έρθουν στο σχολείο.
Εχει να πέσει ματσούκι που θα το φυσάν και δεν θα κρυώνει.
Ένας μαθητής

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:
1. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ.
2. ΦΕΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
3. ΕΓΕΙ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, π.χ. ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ 2 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.
4. Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Η ΟΧΙ.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΕΜΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει δηλαδή κάποια επίσημη παρέμβαση στο ΥΠΕΠΘ τόσο απο την Δευτεροβάθμια και απο την ΕΛΜΕ; και αν ναι, γιατί κανείς δεν το ξέρει;

Ανώνυμος είπε...

KYΡIOI ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ.Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ 'ΕΥΡΩ-ΠΕΟΙ'.

Xioymoristas είπε...

Μάλλον "ΕΥΡΩ-ΠΕΗ" είμαστε....