Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Δελτί τύπου ΕΛΜΕ Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων διεξάγει πρόχειρο διαγωνισμό, κόστους 96.000 ευρώ, για την προετοιμασία νομοσχεδίων που αφορούν το πλαίσιο διορισμών, μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και την επιλογή των στελεχών της Εκπαίδευσης.
Επισημαίνουμε τα εύλογα ερωτηματικά και τις αρνητικές αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει - στον εκπαιδευτικό κόσμο - αυτή η πρωτόγνωρη διαδικασία για τα πολιτικά και νομοθετικά δεδομένα του τόπου που – επιπλέον - έχει οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο και ιδιαίτερα σε μία περίοδο γενικότερης προσπάθειας μείωσης των δημόσιων δαπανών.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας:
αποδοκιμάζει την συγκεκριμένη επιλογή του Υπουργείου.
καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει, τώρα, σε ουσιαστικό διάλογο και διαπραγμάτευση με την ΟΛΜΕ για την επίλυση των θεμάτων αυτών.
καλεί την ΟΛΜΕ να συμβάλλει δυναμικά στη Δημόσια Διαβούλευση για τα νομοσχέδια που προετοιμάζονται καταθέτοντας προτάσεις και προωθώντας τις θέσεις του κλάδου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
Μετά από συνδικαλιστικούς και δικαστικούς αγώνες, οι πρώτοι 53 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε σχολεία της Γ-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εισέπραξαν τελικά ποσά περίπου 8.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε αναδρομικά της ειδικής παροχής των 176 ευρώ για το διάστημα 2002-2005, σύμφωνα με την υπ. αρ. 1132/2008 τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας:
1. χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή που αποκαθιστά την άνιση οικονομική μεταχείριση και τις μισθολογικές διακρίσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών.
2. καλεί την σημερινή κυβέρνηση να παραιτηθεί από την αναίρεση που άσκησε, η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της σχετικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην καταβολή των αναδρομικών της ειδικής παροχής των 176 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους εκπαιδευτικούς, καθώς και στην εφ’ εξής ενσωμάτωσή της στο βασικό μας μισθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: