Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Παπαρήγα: ζητεί μέτρα για Ασωπό, υδροδότηση Οινοφύτων


Την άμεση εκπόνηση σχεδίου πραγματοποίησης των έργων που πρέπει να γίνουν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του νερού στην περιοχή των Οινοφύτων ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού για τη μόλυνση του Ασωπού ποταμού.
Η γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε τη λήψη μέτρων για τις βιομηχανίες «που έχουν σχέση με την παραγωγή μεταλλευτικών - μεταλλικών προϊόντων και που ευθύνονται για τα βαρέα μέταλλα που έχουν περάσει στο νερό, γιατί ακριβώς δεν πήραν κανένα μέτρο για να τα αντιμετωπίσουν, επειδή δεν ήθελαν να χάσουν κάτι από το κέρδος τους».
Η ίδια ζήτησε «να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για τη μόλυνση του νερού, και αυτό μπορεί να το βρουν η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, με έναν πολύ συγκεκριμένο ονομαστικό κατάλογο, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς. Να πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν το πρόβλημα». Και κατέληξε: «Αρα, ακόμα και αν η κυβέρνηση θέλει να επικαλεστεί τα άδεια ταμεία, εδώ πρέπει να βάλει πραγματικά το μαχαίρι στο κόκαλο και έτσι και τα έργα να γίνουν και να μην πληρώσει βεβαίως το μάρμαρο ο λαός της περιοχής και γενικότερα».
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: