Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τριήμερο βροχών – καταιγίδων και χιονιού!


Υποχώρηση των φαινομένων από την Κυριακή…

Εξοπλιστείτε με σκούφους, γάντια, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, έστω και για λίγο, θα πάρουμε μια γερή δόση χειμώνα, με τσουχτερό κρύο, χιόνια και βροχές.
Το κύμα κακοκαιρίας, που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα στα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες, επεκτείνεται και στον νομό μας.
Ψυχρές αέριες μάζες, που φθάνουν από τα Βαλκάνια θα ρίξουν το θερμόμετρο αρκετά και το Σαββατοκύριακο θα νιώσουμε το κρύο αρκετά στο πετσί μας.
Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από την Κυριακή, ενώ για σήμερα και αύριο προβλέπονται ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου!
Τσουχτερό κρύο την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Η επιδείνωση του καιρού θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από σήμερα Παρασκευή, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, αλλά και τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους, που κατά τόπους θα αγγίξουν τα 10 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.
Το κρύο σκηνικό θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο, ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου, ξεκινώντας από τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: