Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

"Πονοκέφαλος" για Περγαντά ο Παλαμίδας


Στα άκρα έχουν φθάσει οι σχέσεις του νομάρχη Βοιωτίας Κ. Περγαντά με το νέο νομαρχιακό σύμβουλο της παράταξης του Γ. Παλαμίδα, αιτία οι διαφοροποιήσεις του δεύτερου από τις θέσεις της πλειοψηφίας.
Η αρχή έγινε όταν ο κ. Παλαμίδας, σε σχετική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, πήρε το μέρος των κατοίκων της Κορώνειας που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση νέου αιολικού πάρκου στην περιοχή τους. Έκτοτε οι σχέσεις των δύο ανδρών κινούνται σε τεντωμένο σχοινί, κάτι που φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου.
Ο κ. Παλαμίδας αυτοπροτάθηκε, για μέλος της 2ης Ν. Ε, χωρίς όμως να εκλεγεί καθώς έλαβε 8 ψήφους, όταν είδε ότι ο νομάρχης πρότεινε για τις τέσσερις Ν.Ε, σαν τακτικά αλλά και σαν αναπληρωματικά μέλη τα ίδια πρόσωπα.
Στη συνέχεια η κόντρα εκδηλώθηκε και σε άλλο θέμα, με τον κ. Περγαντά να απευθύνει στον κ. Παλαμίδα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Πρόκειται για μια κόντρα που έρχεται από τα παλιά ή ο κ. Παλαμίδας, αν και νέος σύμβουλος διεκδικεί πιο ενεργό ρόλο στη ΝΑΒ; Κάποιοι υποστηρίζουν, απλά, ότι ο Γ. Παλαμίδας δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς, που άκριτα λένε σε όλα ναι.
Κανείς όμως δεν μπορεί να προεξοφλήσει που θα οδηγήσει η κόντρα αυτή, αφού ο κ. Παλαμίδας απείλησε ακόμη και με αποχώρηση από την παράταξη.
Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι ο Κ. Περγαντάς δεν έχει την πολυτέλεια να ανοίγει μέτωπα και τους χρειάζεται όλους, αν τελικά καταφέρει να είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι δεν ανανέωσε τη θητεία του Κ. Μπακομήτρου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΝΑΒ. Η θητεία του έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και ο ορισμός του πριν από έναν χρόνο είχε προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια, για τις ικανότητες του αλλά και τον υψηλό μισθό που ελάμβανε.
Ίσως για τον κ. Περγαντά, στο νέο σκηνικό που θα δημιουργηθεί, ελέω Καλλικράτη, ο κ. Μπακομήτρος θα του είναι πιο χρήσιμος ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: