Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Με νταούλια και πίπιζες τα εγκαίνια των Βλάχων στην Θήβα!!!


Με κάθε επισημότητα αλλά και αρκετή «δόση» παράδοσης έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας.
Η στέγη του Συλλόγου που έχει ως σκοπό την διάδοση και την βελτίωση του εθίμου βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου, μέσα σε διαμορφωμένους χώρους του παλιού νοσοκομείου.
Η τελετή των εγκαινίων έγινε υπό τους ήχους της πίπιζας και του νταουλιού, με ψητά και άφθονο κρασί τα οποία γεύτηκαν όσοι έδωσαν το παρόν τους.
Ανάμεσα τους, ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος, οι Βουλευτές Α. Αγάτσα και Μ. Γιαννάκης, ο πρ. υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων
Ξεχωριστή ωστόσο ήταν η παρουσία του Καπετάνιου Τάσου Δελαβέκουρα.
«Να δώσουμε τα χέρια και να φτιάξουμε ότι πιο ωραίο για την Θήβα, την Βοιωτία, τους Βλάχους και όλους μας» είπε, εισπράττοντας θερμά χειροκροτήματα απ’ όλους.
Στην προσπάθεια και τους στόχους του Συλλόγου αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος Β. Γρυπάρης, ενώ ο Πρόεδρος Ν. Χατζηδούρος ευχαρίστησε αρχικά το Δ.Σ των Βλάχων, που για ένα ολόκληρο χρόνο πάλεψαν για την διαμόρφωση του χώρου, τον Δήμο, Εμπορικό Σύλλογο, Επαγγελματοβιοτέχνες και όλους όσους βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και τον Νομάρχη και τους Βουλευτές που με την παρουσία τους δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τον Βλάχικο Γάμο.
Έκπληξη όμως περίμενε τον Νεκτάριο Χατζηδούρο, καθώς κλήθηκε να απαντήσει για μια φωτογραφία του, σε ηλικία 14 μηνών, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Ήταν την πρώτη φορά που.....
Η συνέχεια εδω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΝΤΑΟΥΛΙ ΚΑΙ ΠΙΠΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΟΥΔΗ...ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ????