Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Η θέση του Ιερώνυμου για την κρίση


Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να κάνουμε την κριτική μας και να επιστρέψουμε στο δρόμο του Θεού, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε ημερίδα με θέμα «Για μια οικονομία με ανθρώπινο πρόσωπο».
Όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος, όλοι μιλάμε για την κρίση, αλλά αν σηκώσουμε την κουρτίνα θα δούμε τα ίδια πρόσωπα. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι έχουμε κρίση της εποχής μας και μιλάμε για οικονομική, είπε, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές κρίσεις, αλλά όλες ξεκινάνε από την πνευματική.
Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών και στο ρόλο της Εκκλησίας, και απαντώντας σε εκείνους που κατακρίνουν το φιλανθρωπικό έργο της για τους μετανάστες, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι «εμείς δεν φέραμε τους ξένους, αλλά δεν είναι και ο ρόλος μας να τους διώξουμε. Όταν όμως μας χτυπήσουν την πόρτα μας πρέπει να τους δώσουμε ένα πιάτο φαγητό γιατί αυτό είπε ο Χριστός», τονίζοντας ότι αφορμή για την κρίση που βιώνουμε είναι η απομάκρυνσή μας από το Θεό. «Είμαι βέβαιος -είπε-, ότι όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση». Την ημερίδα διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πηγή: ΑΝΑ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ......ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ..ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος απομακρύνθηκε από τον Θεό διότι του τον έκρυψε η εκκλησία με τους απαράδεκτους ηγέτες της.
Η κρίση του κόσμου είναι σύμπτωμα της κρίσης της εκκλησίας.
Ας το συνειδητοπιήσει αυτό ο Ιερώνυμος και ας "μετανοήσει" αυτός πρώτα για να δώσει το παράδειγμα στον κοσμάκη.
Ας μοιράσει στους φτωχούς την κολοσιαία περιουσία που έφτιαξε ως δεσπότης ή ας την διαχειριστεί για το καλό του κόσμου. Όχι για τους συγγενείς μόνον.

ΒΟΙΩΤΟΣ είπε...

Σεβομενοs απολυτοs την ελληνορθοδοξια μαs, θελω να επισημανω την πολιτικη καταγωγη του κ.Ιερωνυμου που την ελκει απο την νεολαια του ΚΚΕ... Σε ενα θεμα τοσο σοβαρο οπωs η αποδοση ιθαγενειαs στουs λαθρομεταναστεs ευκολα διαπιστωνει καποιοs την απολυτη συμπλευση του με τουs νεοταξητεs υπαλληλουs του Σοροs.Αν στο τιμονι τηs ελλαδικηs εκκλησιαs ηταν ο μακαριτηs Xριστοδουλοs τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα...

Ανώνυμος είπε...

pesta re viote

Ανώνυμος είπε...

Καποια στιγμη κι ο Χριστοδουλος τους φοβηθηκε τους αλητες τους πολιτικους.Στα τελευταια του ομως ηταν ηρωας.Αν ειχε δωσει συνθημα οτι η εκκλησια ηταν υπο διωγμο και εδινε εντολη να χτυπησουν οι καμπανες ασταματητα μπορει να ειχαμε γλιτωσει απο τα λαμογια