Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Πρωτοφανές! Ανήλικη τραγική διαβίωση στην Θήβα!!


Με δυναμική παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών απομακρύνθηκαν δυο παιδιά που επί χρόνια ζούσαν ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια, περιττώματα ανθρώπων και ζώων και τρωκτικά….

Πρωτοφανές! Δυο ανήλικα, υπό την ανοχή της τοπικής κοινωνίας, ζούσαν επί χρόνια ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια, περιττώματα ανθρώπων και ζώων και τρωκτικά.
Στιγμές φρίκης έζησαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας, όταν με την παρουσία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μ. Τρούπη και της Αντιεισαγγελέως Κ. Θάνου, προσπάθησαν να πλησιάσουν τον εξαθλιωμένο τόπο διαβίωσης των παιδιών, προκειμένου να τα παραλάβουν και να τα οδηγήσουν στην στέγη προστασίας ανηλίκων.
Αστυνομικοί και Εισαγγελείς ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες και γάντια, λόγω της αφόρητης δυσοσμίας, ενώ τα παιδιά ήταν κρυμμένα από τους θείους τους κάτω από λαμαρίνες, προκειμένου να μην εντοπιστούν.
Οι Αστυνομικοί, μετά από μεγάλες προσπάθειες, κατάφεραν να παραλάβουν τα παιδιά, παρά τις επιθέσεις των συγγενών στους ίδιους και τους Εισαγγελείς!
Η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων λειτουργεί στην Θήβα από τον Μάϊο 2009 και με την δυναμική αυτή παρέμβαση ανοίγει τον δρόμο για οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης δικαιωμάτων παιδιών στην περιοχή.
«Το γεγονός δεν τιμά την πόλη μας, ιδιαίτερα όταν πολλοί γνώριζαν το θέμα αλλά κανείς δεν είχε την τόλμη να το αναφέρει» επισημαίνει το Μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Β. Λάσπη, εξηγώντας πως το συγκεκριμένο κατάλυμα «θα απομακρυνθεί σε συνεργασία με τον Νομάρχη Βοιωτίας, τον Νομίατρο της δ/νσης Υγείας της ΝΑΒ και την μέριμνα του Δήμου Θήβας, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί και στέγη για τους διαμένοντες εκεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΘΗΒΑ ΠΡΕΣΣ

Τρουπή Μαρία η Κα Εισαγγελέας

Τρούπης είναι κάποιος απο τους συζύγους της Αντζελας

Σε θεωρούσα "άσφαλτο" έφυγες απο την πιάτσα και "φαλτσάρεις"
πότε-πότε.

Ανώνυμος είπε...

ONTWS FALTSAREI TON EXW AKOYSEI NA TRAGOYDAEI ASTA NA PANE TRAGIKOS GIA KRITIKI APO TO THEOFANOYS ALLA TO EXEI PSWNIO NA TRAGOYDAEI TI NA TON KANOYME TWRA