Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δ.Σ. Θήβας για τους αγρότες


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων ομόφωνα δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών για την επιβίωση της αγροτιάς και την υπεράσπιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού χαρακτήρα της Ελληνικής υπαίθρου.
Η συνεχιζόμενη κρίση της αγροτικής οικονομίας, που οφείλεται στις νεοφιλελεύθερες επιταγές των διεθνοποιημένων αφορών και η ασύδοτη διευκόλυνση των πολυεθνικών επιχειρήσεων σε βάρος των Ελλήνων παραγωγών, οδηγεί σε εξαθλίωση και τους Έλληνες αγρότες, σε συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και σε γενικότερη κρίση των Ελληνική Περιφέρεια.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλληλέγγυα στα αιτήματα των αγροτών, ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση, να προχωρήσει σε τομές στην πολιτική της, με ουσιαστικές παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών και σε βάρος των πολιτικών της ΚΑΠ, που οδηγεί αναπόφευκτα την αγροτιά στην εξαφάνιση.
Απαιτείται άμεσα η διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος και ο έλεγχος στην ασυδοσία της αγοράς. Καταβολή όλων των ενισχύσεων χωρίς καθυστερήσεις.
Παρέμβαση για να κλείσει η ψαλίδα τιμών παραγωγού – καταναλωτή και η θέσπιση μέτρων για να διώκονται οι μεσάζοντες που κερδοσκοπούν σε βάρος αγροτών και κοινωνίας.
Παρέμβαση στους πιστωτικούς οργανισμούς (ΤΕ κ.λ.π.) για την απελευθέρωση των αγροτών από την μέγγενη των πλειστηριασμών και των ασφυκτικών παρανόμων ανατοκισμών και υψηλών επιτοκίων.
Παρέμβαση για ριζική στήριξη των μικρών και μεσαίων αγροτών – κτηνοτρόφων.
Ανασυγκρότηση της εθνικής αγροτικής πολιτικής, με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των ασύδοτων κερδοσκοπικών συμφερόντων των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Η ζωή και η κοινωνία στην περιφέρεια στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή και οικονομία. Η σταδιακή συρρίκνωση της αγροτιάς, είναι τεράστιο πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού με μείζονες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων καλεί τους πολίτες να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και την κυβέρνηση να προωθήσει την επίλυσή τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αντε κλειστε το δρομο του σβιγγου να δουμε τι θα πει μετα