Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Απριλίου


Συνάδελφοι,
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προγραμματίσθηκε η κλιμάκωση των αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς είναι η μόνη λύση για την προστασία, την προοπτική των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Γι’ αυτό προκηρύχθηκε 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς σήμερα είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε αποφασιστικά, να συγκροτήσουμε κοινωνικό μέτωπο:
Για την απόκρουση νέων αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων.
Για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, την προστασία των θέσεων εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη ματαίωση απολύσεων.
Για την ανατροπή των περικοπών και των μειώσεων, την προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων, τη διεκδίκηση αυξήσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες αξιοπρεπούς επιβίωσης, την ανακοπή των νέων κυμάτων ανατιμήσεων και ακρίβειας.
Για τη μεγαλύτερη και όσο δυνατόν μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αναγκαίο η άμεση παραλαβή του απεργιακού υλικού και η έγκαιρη διακίνησή του.
Οι σύλλογοι της Περιφέρειας μπορούν να παραλάβουν το απεργιακό υλικό από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Στους συλλόγους του Νομού Αττικής θα αποσταλεί το υλικό απευθείας από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Όλοι οι σύλλογοι μπορούν να εκτυπώσουν την αφίσα και την ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. (http://www.poeota.gr) στη διαδρομή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ → ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Η κεντρική ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έχει προγραμματισθεί στις 11.00 το πρωί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στην Αθήνα.
Μετά την προκήρυξη της 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 η ημέρα συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων των Πρωτευουσών των Νομών και των Ο.Τ.Α. των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κλπ.) αναβάλλεται.
Η νέα ημερομηνία θα ορισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπής της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή της στις 20 Απριλίου 2010.
Συνάδελφοι,
Η συνέχιση και η μαζική συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ στις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, η ΔΥΝΑΜΗ για την προστασία, την προοπτική των εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: