Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Στη μέγγενη του Δ.Ν.Τ. (βασικού εργαλείου οικονομικής διπλωματίας των Η.Π.Α.)


του Γιώργου Κατσιμπάρδη
πρ. υφυπουργού Εσωτερικών
και μέλους του Ε.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ο κύβος ερρίφθη. Το χειρότερο συνέβη: Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ¨έτοιμος¨ να υποβάλει την περιβόητη αίτηση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού δανειοδότησης της χώρας μας από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Βέβαια οι ¨ειδικοί¨ - ανάλογα με την οικονομική και, κυρίως, την πολιτική σκοπιά από την οποία βλέπουν τα πράγματα -, χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα, με τους μεν να υπερθεματίζουν και τους άλλους να εξορκίζουν την πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ύστερα από την οποία η υπερήφανη και δημοκρατική Ελλάδα τού Ανδρέα Παπανδρέου και η ισχυρή Ελλάδα του Κώστα Σημίτη, παραδίδεται, αμαχητί, στο Δ.Ν.Τ. και μάλιστα, μέσω της Ο.Ν.Ε – που όταν τη δεχόταν στους κόλπους της το πρώτο για το οποίο την διαβεβαίωνε ήταν ότι έτσι (θα) έκοβε κάθε γέφυρα με την Ουάσιγκτον.
Συγκεκριμένα, οι πρώτοι προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι με την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ θα εξασφαλίσουμε φθηνότερο δανεισμό, θα συντελεσθεί, απρόσκοπτα, η απεμπλοκή των Ελληνικών Τραπεζών από τα προβλήματα ρευστότητας, ώστε να ανοίξουν οι γραμμές χρηματοδότησής τους, ότι θα υπάρξει ασφάλεια για τις καταθέσεις, και ότι θα είναι εγγυημένες οι πληρωμές μισθών και συντάξεων.
Από τη μεριά τους οι υποστηριχτές της άποψης ότι δεν πρέπει να γίνουν οι υπουργοί......
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: