Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

«Σπουδή στη σοφόκλεια Αντιγόνη»


Αίμων εν πόλει-Κρέων εν κράτει.... Από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο

Το ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρουσιάζει στις 23,24 και 25 Απριλίου στο συνεδριακό κέντρο Θήβας τη «Σπουδή στη Σοφόκλεια Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου. Η παράσταση δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της έρευνας στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, μία σπουδή στο τραγικό κείμενο. Μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης με την ανάλυση του έργου, το εγχείρημα μας αποπειράται να επικεντρώσει σε δύο σημεία-αιχμές για την ερμηνεία του δράματος: αρχικά στην πολιτικότητα του κειμένου που στηρίζεται πάνω στη δυαδικότητα Κρέοντα-Αίμονα, καθώς και στη μανία που καταλαμβάνει τον Αίμονα.
Αποδίδονται, πάντα με προσήλωση στο λόγο του Σοφοκλή, κορυφαίες ανθρώπινες συγκρούσεις όπως του πατέρα με το γιο, του απολυταρχισμού της εξουσίας με την ανθρωπιά της νεολαίας και της υπερβατικότητας του έρωτα, αλλά και της αλαζονείας με την επιχειρηματολογία.
Το θίασο πλαισιώνουν ηθοποιοί με καταγωγή από την πόλη της Θήβας. Η παράσταση καθημερινά ξεκινά στις 9:00 μ.μ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ, ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΕΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΜΕΣΤΗ.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΗΒΑΪΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΘΗΒΑΣ.