Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Πυροσβεστική πρωτοβουλία στην περιοχή Θήβας!!


Πόσοι γνωρίζουμε την σωστή χρήση του πυροσβεστήρα; Πόσοι έχουμε ενημερωθεί για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς;
Ελάχιστοι ίσως και αυτό προτίθεται να μάθει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας σε εργοστάσια και κυρίως σε Σχολεία της περιοχής, με πραγματικές ασκήσεις, αφού τις τελευταίες ημέρες, πολλές φορές έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών τα πυροσβεστικά οχήματα που τρέχουν με αναμμένους φάρους και τις δυνατές «σειρήνες» τους!
«Με πρωτοβουλία του Πυροσβεστικού Σώματος έχουμε ήδη ξεκινήσει προγραμματισμένες ασκήσεις πυρόσβεσης στα Σχολεία της περιοχής, έτσι ώστε αν, ω μη γέννητο, χρειαστεί να γίνει η σωστή χρήση των πυροσβεστήρων, για την άμεση αντιμετώπιση εκδήλωσης φωτιάς, εν τη γενέσει της, προτού καταφθάσει η πυροσβεστική, αν χρειαστεί» δηλώνει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας Κ. Καραμπέτσος, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα γνώσης άμεσης αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών πυρκαγιών, που δεν έχει κόστος, αλλά έχει τεράστιο κοινωνικό όφελος.
Τα Σχολεία στα οποία θα γίνουν οι ασκήσεις πυρόσβεσης φθάνουν τα 20, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ασκήσεις σε εργοστάσια, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.
Στα εργοστάσια το σενάριο προβλέπει έκτακτο περιστατικό φωτιάς, που ξεσπά σε συγκεκριμένο σημείο και ασκήσεις που γίνονται με σκοπό να βελτιωθεί η επιχειρησιακή δράση του προσωπικού, ούτως ώστε όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό συμβάν, να αποφευχθούν ατυχήματα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες του μηχανολογικού εξοπλισμού που παρέχεται.
Εδώ, τα γεγονότα εξελίσσονται πραγματικά, με την πυρκαγιά να παίρνει διαστάσεις, εγκλωβισμένα άτομα κ.α
Ο κ. Καραμπέτσος καλεί τους πολίτες «να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, να είναι προσεκτικοί και να προσέχουν περισσότερο για το φυσικό περιβάλλον που μας περιβάλλει», ενώ παράλληλα υπενθυμίζει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 1ης Μαϊου, όπου οι παραβάτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκτός του αυτόφωρου και αυστηρά πρόστιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: