Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Προτάσεις του Λουκά Καράντζαλη αειφόρου ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Στο 1ο Περιφερειακό συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη

Το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στην Στερεά Ελλάδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, έρχεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας , για την ανάπτυξη και την απασχόληση , για την κοινωνική συνοχή.
Θεωρώ, ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι ο προβληματισμός που θα αναπτυχθεί στο Συνέδριο αυτό, θα δώσει τα μηνύματα για μια καινούργια αρχή, τόσο στην πολιτεία, στην αυτοδιοίκηση με την νέα της μορφή, την Καλλικράτεια δομή σε πρωτοβάθμια και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο.
Για να είναι γόνιμος ο διάλογος και ο προβληματισμός θα καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα είχαν ενδιαφέρον για περαιτέρω ωρίμανση και ένταξη σε χρηματοδότηση στα διάφορα μέτρα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και κατά την γνώμη μου θα προσθέσουν σημαντική προστιθέμενη αξία στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Πρωτογενής Τομέας
- Περιφερειακή Αγορά τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων Στερεάς Ελλάδας – Δημοπρατήριο.
Απόλυτη η αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας τέτοιας δομής, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναδιάρθρωση της γεωργικής παραγωγής και στροφή των αγροτών σε μη επιδοτούμενα αγροτικά προϊόντα.. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ) έχει ήδη εκπονήσει Μελέτη σκοπιμότητας- βιωσιμότητας ίδρυσης Μονάδας τυποποίησης και εμπορίας οπωροκηπευτικών προϊόντων Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για τις επόμενες ενέργειες σε επίπεδο Περιφέρειας για την δημιουργία αυτής της δομής , η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.
Η συνέχεια εδω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

PROXVRISTE KANA FALEKO STHN NOMARXIA RE KAKOMOIRIDES KAI AFISTE TIS POZES