Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Τι έκανε ο Ιερώνυμος στην Γερμανία;


Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος βρέθηκε πριν απο λίγες ημέρες στη Γερμανία προκειμένου να μελετήσει το λεγόμενο «γερμανικό» πρότυπο παροχής βοήθειας και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους ινστιτούτων τα οποία έχουν αναπτύξει ένα πλήρες δίκτυο φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ενώ έχουν δημιουργήσει και ειδικές σχολές εκπαίδευσης προσωπικού.
Στόχος του κ. Ιερωνύμου και των στενών του συνεργατών ήταν να μελετήσουν τον τρόπο λειτουργίας των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, τα εργαστήρια ατόμων με ειδικές ανάγκες, τις στέγες ατόμων με νοητική υστέρηση, τα ιδρύματα για την προστασία των μητέρων και των παιδιών, τις στέγες παιδιών με παραβατικές συμπεριφορές, γηροκομεία και στέγες γερόντων.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επιθυμεί, να καταστεί δυνατή η έναρξη κατασκευής των ιδρυμάτων που σκοπεύει να ανεγείρει το επόμενο εξάμηνο.
Μάλιστα, μηχανικοί των εκκλησιαστικών οργανισμών έχουν ήδη προετοιμάσει τα σχέδια, τις μελέτες αλλά και τις μακέτες για την ανέγερση της στέγης γερόντων στο Δήλεσι Βοιωτίας, του βρεφονηπιακού σταθμού με παιδιά με προβλήματα αυτισμού στην περιοχή των Πατησίων, του κέντρου απεξάρτησης ναρκομανών σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ στην οδό Ιουλιανού, του κέντρου καρκινοπαθών τελικού σταδίου στον Βαρνάβα και τη δημιουργία δικτύου ψυχικής στήριξης σε κάθε ενορία της Αρχιεπισκοπής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε το γερμανικό πρότυπο επειδή πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη χώρα, ενώ στη συνοδεία του θα βρίσκεται ο Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος Παπαγιάννης ο οποίος γεννήθηκε εκεί και έχει επανειλημμένως επισκεφθεί τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: