Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Στην Σερβία «ΛΑΪΟΣ» και «ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ»


Στην Βοιωτία οι Σέρβοι 23 Αυγούστου….

Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών πραγματοποιήθηκε στην Σερβία, όπου την χώρα μας εκπροσώπησαν ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας ΛΑΪΟΣ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βάρσα, 80 χιλιόμετρα ΒΑ του Βελιγραδίου κι έλαβαν μέρος Σύλλογοι από 10 χώρες!
Η Ελληνική αποστολή, συνοδευόμενη από την Αντινομάρχη Βοιωτίας Β. Λάσπη και τους Προέδρους των δυο Συλλόγων Τ. Φρούσιο και Β. Βλάχου, έφτασε στο Βελιγράδι το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουλίου και φιλοξενήθηκε από τον γνωστό στην περιοχή μας Σύλλογο και τον μεγαλύτερο της Σερβίας GRADIMIR, που μετρά 65 χρόνια παρουσίας με 480 μέλη.
Οι παρουσίες των χωρών ήσαν εξαίρετες, ωστόσο την παράσταση έκλεψαν η Ελλάδα και η Γεωργία τόσο με τις χορευτικές έντονες φιγούρες, όσο και με το κέφι τους.
Το ελληνικό κέφι άναψε από νωρίς στην τεράστια αίθουσα, που χρησιμοποιήθηκε για το ντύσιμο των χορευτών, όπου όλα τα χορευτικά, εκτός των Σκοπίων, συγκεντρώθηκαν γύρω από τους Έλληνες χορευτές που πρόβαραν υπό τους ήχους του νταουλιού (Σ. Μπεκρής), του κλαρίνου – πίπιζας (Γ. Ρόκας) και τουμπερλέκι (Δ. Φρούσιος), συμμετέχοντας όλοι μαζί στο δοκιμαστικό, αρχικά γλέντι.
Το φεστιβάλ άνοιξαν....

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: