Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

«Λανθασμένοι χειρισμοί στον Ασωπό»


Ο πάτερ Ιωάννης, ο οποίος ηγείται της κίνησης πολιτών για το ζήτημα της μόλυνσης του Ασωπού, σχολίασε σε δηλώσεις του τους χειρισμούς του ΥΠΕΚΑ και των αρμόδιων τοπικών φορέων, καταγγέλλοντας τις πολιτικές που ακολούθησαν.
«Όταν προέκυψε το θέμα, πριν από τρία χρόνια, αντί να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει ότι η περιφέρεια παίρνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και χρεώνει το κόστος στους ρυπαίνοντες, έτσι ώστε να γίνουν έργα με την ευθύνη της ΕΥΔΑΠ, ο τότε υπουργός μοίραζε εκατομμύρια ευρώ στους δημάρχους για να φτιάξουν μικρά ταχυδιυλιστήρια, για να τροφοδοτείται ο κάθε οικισμός με καθαρό νερό».
Συνεχίζοντας, ο ιερέας κατηγόρησε τους δημάρχους και τους εργολάβους ότι έκαναν τα έργα μισά και ότι αυτά δεν παρακολουθούνταν επί εικοσιτετραώρου βάσεως, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής έλεγχος για την ποιότητα του νερού «γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, που συντάχθηκε στις 14/7/2010».
Μιλώντας για την οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί στην περιοχή και για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν εφεξής, είπε: «Πλήρης αποκατάσταση στο οικοσύστημα της περιοχής είναι δύσκολο να επιτευχθεί στη γενιά τη δικιά μας. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μπουν τα θεμέλια, για να γίνει η περιοχή μας ασφαλέστερη και πιο φιλόξενη περιβαλλοντικά».
Υπογράμμισε, δε, ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως: διακοπή της ρύπανσης από τις βιομηχανίες, εξορθολογισμός της αδειοδότησής τους και της λειτουργίας τους και αυστηρός έλεγχος.
Πηγή: Ζούγκλα gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: