Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Το Π.Σ του Συνασπισμού για τις Περιφερειακές εκλογές


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με ομόφωνη απόφασή του από τον Ιούνιο του 2010 και έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της ευρύτατης πλειοψηφίας των μελών του Συνασπισμού της περιφέρειας προτείνει στην ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τη στήριξη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με επικεφαλής το ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ πρώην Βουλευτή Εύβοιας.
Ένα ψηφοδέλτιο επιδιώκει και φιλοδοξεί να εκφράσει τις δυνάμεις της Ανανεωτικής,
Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της Οικολογίας, τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και ήδη αποδεσμεύονται από αυτό, τις δυνάμεις που περιθωριοποιούνται από τις πολιτικές του Μνημονίου και τις νεοσυντηρητικές πολιτικές, τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην αποδόμηση της αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη, τις δυνάμεις του αγροτικού κινήματος, των επιστημόνων των νέων και των γυναικών, που αγωνίζονται στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.
Με κεντρικά συνθήματα :
* Να αντιταχθούμε στην εφαρμοζόμενη από το ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μνημονίου, στις συντηρητικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει η ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
* Να αντιτάξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Περιφερειακή Πολιτική την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
* Να συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα εκφράσει την αντίθεσή του στις εφαρμοζόμενες πολιτικές του δικομματισμού στην περιοχή…
Προχωρούμε στην συγκρότηση ψηφοδελτίου με δυνάμεις των κινημάτων, με δυνάμεις που ασφυκτιούν από την νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ με δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, με δυνάμεις του αγροτικού κινήματος, με δυνάμεις της νεολαίας και της επιστήμης.
Επιδιώκουμε να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας να δείξουμε ότι υπάρχει και άλλη προοπτική.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις κινήσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο με δημοκρατικό τρόπο να συναποφασίσουμε, εφόσον συμφωνούν στις προγραμματικές αιχμές που προτείνουμε, την κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: