Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκος Σβίγγος: Προχωρά η υδροδότηση Νεοχωρακίου και Ελεώνα από τον Μόρνο


Έπιασαν τόπο οι πιέσεις του Δήμου Θηβαίων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σε ότι αφορά την υδροδότηση των Δημοτικών Διαμερισμάτων Νεοχωρακίου και Ελεώνα από τον Μόρνο.
Η πρόταση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Νίκου Σβίγγου στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ήταν η άμεση χρηματοδότηση εργασιών αναβάθμισης του διυλιστηρίου καθώς και η κατασκευή αγωγών για την μεταφορά του νερού στα Δημοτικά Διαμερίσματα
Έτσι εντός των ημερών υπογράφεται το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου ΠΕΚΑ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της ΕΥΔΑΠ, βάσει του οποίου και με χρηματοδότηση του ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Θήβας.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 16/04/2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ όπου συμμετείχαν, προσκεκλημένοι του Δημάρχου Θηβαίων και προέδρου της ΔΕΥΑΘ κ. Νίκου Σβίγγου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, αρμόδιος για την διαχείριση των υδάτινων πόρων κ. Ανδρεαδάκης, η Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο Δ/νων Σύμβουλος και στελέχη της ΕΥΔΑΠ, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο κ. Αναλυτής, ο Γενικός Διευθυντής και στελέχη της ΔΕΥΑΘ όπως επίσης και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ελεώνα και Νεοχωρακίου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Νικόλαος Σβίγγος τόνισε σχετικά:
«Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο εγρήγορσης προκειμένου να καλύψουμε κενά που έχουν δημιουργηθεί στην λειτουργία της ΔΕΥΑΘ σε σχέση με την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων, για να υδροδοτηθεί όλος ο Καποδιστριακός Δήμος Θηβαίων. Η σύσκεψη που προκαλέσαμε τον περασμένο Απρίλη αποδίδει καρπούς και πρωταρχικός στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι η επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας σε σχέση με την ρύπανση των νερών της ύδρευσης και της άρδευσης. Ελπίζουμε ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις μελέτες και την κατασκευή θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς προκειμένου το συντομότερο δυνατόν και οι κάτοικοι των Δημοτικών μας Διαμερισμάτων να έχουν καθαρό πόσιμο νερό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: