Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ενημερωτική εκδήλωση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και ώρα 8μ.μ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Θήβα, η ενημερωτική συνάντηση των μελών του σωματείου Εστιατορίων – Καφετεριών – Ταβερνών και συναφών επαγγελμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής τα μέλη του σωματείου εξέφρασαν το βαθύ προβληματισμό τους για τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο κλάδος μας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από πάσης φύσεως μεταβολές προς το χειρότερο λόγω των εκτάκτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται αλλά και το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν:
- την πτώση του τζίρου
- την έλλειψη ρευστότητας
- την αποπληρωμή των οφειλών (ασφαλιστικές εισφορές, φόροι, νέες ρυθμίσεις κλπ)
- έλλειψη Διοίκησης στον Ο.Α.Ε.Ε
- περαίωση
- Α.Ε.Π.Ι
- Νόμος περί καπνίσματος και επιπτώσεις στον κλάδο μας.
Στη συνάντηση αυτή, παρευρέθη και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του σωματείου μας.
Ο Πρόεδρος του σωματείου μας, κ. Χρήστος Χαρατσής, αναφερόμενος στο νέο νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος, επεσήμανε ότι έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και αναστάτωση στους επαγγελματίες αλλά και τους πελάτες, καθ’ όσον ο ίδιος ο νόμος παρουσιάζει κενά, καθώς εφαρμόσθηκε εντελώς πρόχειρα και βιαστικά, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται στην πράξη ανεφάρμοστος.
Εισηγήθηκε στη συνέχεια την ελαστικότητα της εφαρμογής, με την παροχή συστάσεων και όχι μηνύσεων για το άμεσο μέλλον.
Τις ανησυχίες και τους προβληματισμού των μελών του σωματείου ενστερνίσθηκε και ο Δήμαρχος, ο οποίος στη συνέχεια δεσμεύθηκε να συμπαρασταθεί στο πρόβλημα των επαγγελματιών της πόλης, αναλαμβάνοντας ο Δήμος τη δημιουργία ομοιόμορφων προθηκών έμπροσθεν των καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των καπνιζόντων, προκειμένου το ζήτημα της απομάκρυνσης των καπνιζόντων πελατών και της συνακόλουθης πτώσης του τζίρου των επαγγελματιών, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται, να αποδυναμωθεί.
Μετά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου το σωματείο θεωρεί πως τα συγκεκριμένα, έστω προσωρινά μέτρα, θα συμβάλλουν στον περιορισμό της απώλειας σημαντικού μέρους της πελατείας μας, την επακόλουθη οικονομική μας εξαθλίωση και το μαρασμό της πόλης από το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: