Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

"Εκτός ορίων": Ανοιχτή επιστολή του κ. Ευάγγελου Ζωγράφου*


Στις σχέσεις των ανθρώπων όλα έχουν τα όρια τους και τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η φύση έχει προβλέψει για τα απόλυτα όρια της. Στη ζωή, την κοινωνία, τις συναναστροφές μας υπάρχει κάποια οριοθέτηση.
Οι κανόνες των ορίων δεν μπήκαν αυθαίρετα, αλλά τους προσδιόρισε ο ίδιος ο άνθρωπος βγάζοντας τα συμπεράσματά του από την ίδια τη ζωή. Είναι εύκολο να βάζει κανείς τον εαυτό του συνειδητά ή άθελά του εκτός «ορίων» χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος και την εκτίμηση των συνεπειών του.
Αν κάνεις κάποια υπέρβαση και θέσεις τον εαυτό σου έξω από τα νοητά σου όρια, δεν πρέπει να γίνεσαι ενοχλητικός στον άλλον ή να καταντάς γραφικός.
Οριοθετείς , στοχεύεις σε κάτι και μετά αποφασίζεις για τις πράξεις σου χωρίς να εμποδίζεις τους άλλους.
Βάζοντας τον εαυτό σου «εκτός ορίων», διεκδικείς να επιτύχεις κάτι διαβάλοντας αυτόν που έμεινε στα «όρια του» και δεν προβάλλει τις δικές σου δυνατότητες και οράματα για την πρόοδο και αναβάθμιση του διευρυμένου Δήμου της Θήβας.
Προσωπικά ανήκω σε ένα επαγγελματικό χώρο, που η ενασχόλησή μου με την πολιτική μοιάζει με ελαφρά υπέρβαση.
Δέχτηκα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό «Σύγχρονη Θήβα» με σκοπό να προσφέρω σε κάτι το διαφορετικό από πριν και για να επιβραβεύσω την αξιοπρεπή παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου μας.
Όραμά μου είναι να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου από την πολύχρονη κοινωνική μου προσφορά, ώστε να γίνει ο Δήμος της Θήβας, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους άλλους τους Δήμους.
Μένουμε στα όριά μας χωρίς να κάνουμε «ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ», εκεί που μας επιτρέπουν και φθάνουν οι δυνατότητες και η προσπάθειά μας. Το να φθάσουμε στο σημείο να επιτύχουμε αυτό, βασιζόμαστε στις προσωπικές μας δυνάμεις, στις τίμιες και αξιοπρεπείς σχέσεις με τους άλλους και προπαντός στη σωστή οργάνωση και τίμια συναλλαγή.
Φρονώ ότι, ορισμένοι παράγοντες υπερβαίνουν τα όριά τους, επιβάλλουν μία άναρχη θέση στις αντιλήψεις τους, χωρίς να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό.
ΕΜΕΙΣ θα κάνουμε την υπέρβαση, θα βάλουμε τον εαυτό μας «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ» μόνο για το καλό του τόπου μας με γνώμονα πάντα την γενική ισορροπία στο Δήμο μας, έτσι ώστε να έχουμε, αργότερα, το θάρρος να κοιτάξουμε όλους με ειλικρίνεια στα μάτια.
Η ευαισθησία , η γνώση, η τιμιότητα και η παρρησία των πράξεων είναι έμφυτες ικανότητες και δεν μπορούν να αποκτηθούν με κανένα επίγειο μέσο.
Ευελπιστώ ότι έστω και αργά, θα γίνει από όλους τους Δημότες κατανοητό, ότι ο συνδυασμός «Σύγχρονη Θήβα» βρίσκεται στα «ΟΡΙΑ ΤΟΥ» και οποιαδήποτε ενέργεια που θα μας θέσει «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ» θα είναι αποτέλεσμα υποτονικών, σπασμωδικών και αφελών κινήσεων ορισμένων «ΦΙΛΩΝ» μας.

*Παιδίατρος -Παιδονευρολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Κολωνίας,
Διευθυντής Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (στο τ. Δήμο Πλαταιών)
Με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Νίκου Σβίγγου «Σύγχρονη Θήβα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: