Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Χρειάστηκαν να γίνουν πολλά για να νομιμοποιηθεί το λιμάνι της Νούσας

Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Θίσβης

Πριν από λίγες μέρες, 3/5/2011, ήρθε για συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) - «το κορυφαίο γνωμοδοτικό, επιστημονικό όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού» - για πέμπτη στη σειρά φορά, το θέμα της νομιμοποίησης των παράνομων λιμενικών εγκαταστάσεων της «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.» που βρίσκονται στον Όρμο της Νούσας, του αρχαίου λιμανιού όπου αποβιβάστηκε ο Παυσανίας για να περιηγηθεί την Αρχαία Θίσβη.
Η απόφαση που πήρε είναι ότι τα αρχαία, ενάλια και χερσαία, που έχουν βρεθεί στον μυχό του όρμου της Νούσας, στη Θίσβη Βοιωτίας, δεν πλήττονται από τις παράνομες λιμενικές εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.».
Ας δούμε όμως τι χρειάστηκε να γίνει πριν, για να πάρει την απόφαση αυτή το Κ.Α.Σ.
Χρειάστηκε, να περάσουν 23 ολόκληρα χρόνια για να κατορθώσει το Κ.Α.Σ., γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, αφού αναίρεσε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του, να κρίνει για πρώτη φορά με την τωρινή γνωμοδότηση του ότι δεν υπήρξε «βλάβη αρχαίων» στον όρμο της Νούσας, από τις παράνομες λιμενικές εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε.».
Χρειάστηκε, να μην ληφθούν υπόψη του νέου Συμβουλίου, οι 5 προηγούμενες αρνητικές γνωμοδοτήσεις που είχε πάρει το ίδιο όργανο στο θέμα αυτό.
Χρειάστηκε, να συνεδριάσει το Κ.Α.Σ. πάνω από 10 ώρες, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την εταιρία. Από τα 17 μέλη, τα εναπομείναντα 10, στις 7 το πρωϊ αποφάσισαν την νομιμοποίηση, με 8 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: