Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κέντρα υποδοχής μεταναστών ανακοίνωσε ο Χρήστος Παπουτσής

Την κατασκευή πέντε κέντρων υποδοχής μεταναστών αλλά και την υλοποίηση του φράχτη στον Εβρο, με σκοπό να ανακοπεί το κύμα εισόδου χιλιάδων ξένων από τα σύνορα, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Χρ. Παπουτσής παραδέχθηκε χθες ότι τα κρατητήρια έχουν γεμίσει και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν χώροι να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται. Οπως είπε «οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. μου έχουν πει ότι θα μπορούσαμε να συλλάβουμε όλους τους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να καθαρίσουμε την περιοχή από έξι ώρες μέχρι τρεις ημέρες. Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι πού θα τους πάμε».
Υποδοχή
Αν και δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για το πού θα γίνουν τα κέντρα υποδοχής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για στρατόπεδα που θα παραχωρηθούν στην Αστυνομία και τα οποία βρίσκονται τρία στην περιοχή του Εβρου και δύο στα νησιά, πιθανότατα σε Λέσβο και Σάμο. Αφού εξοπλιστούν κατάλληλα, θα είναι σε θέση να υποδεχθούν τους χιλιάδες μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές όπου θα κατασκευασθούν τα κέντρα υποδοχής, να μην προχωρήσουν σε αντιδράσεις, ζητώντας τους «να αναλογισθούν το εθνικό συμφέρον». Ο κ. Παπουτσής έδωσε στη δημοσιότητα και το σχέδιο του φράχτη στον Εβρο, ο οποίος θα είναι διπλός και θα τοποθετηθεί μικρό χαράκωμα κατά μήκος των συνόρων. Θα είναι μεταλλικός με βάση από μπετόν και θα έχει ύψος 2,5 μέτρα. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα υπάρχουν συρματοπλέγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: