Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2011

Μετά την δημοσίευση της Απόφασης που υπογράφεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου που αφορά του αγρότες, το Υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε το ύψος της συνολικής επιστροφής έτους 2011 (αφορά την καλλιεργητική περίοδο 2010) στα 163 εκ € (Πίνακας 1).
Τα σχετικά ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα και θα είναι διαθέσιμα από αύριο Παρασκευή (5.8.2011).
Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. Σημειώνεται ότι, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα για το έτος 2011 δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών, εκτός μικρών προσαρμογών ενώ αντιμετωπίσθηκε και το θέμα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης των συνεργαζόμενων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στα πλαίσια εφαρμογής ομαδικών σχεδίων βελτίωσης.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται από σήμερα το μεσημέρι για τα ποσό της επιστροφής από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης «Μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, παραμένουμε κοντά στους έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής. Το ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών είναι αυξημένο κατά 3 εκ ευρώ σε σχέση με πέρυσι ενώ η πληρωμή της γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Με την επιστροφή αυτή καθώς και τις πληρωμές για νέους αγρότες και σχέδια βελτίωσης (β δόση δικαιούχων προηγούμενης περιόδου) ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πληρωμών που είχαμε εξαγγείλει το περασμένο φθινόπωρο ύψους 3,6 δις ευρώ. Mε την τήρηση του χρονοδιαγράμματος εγκαινιάσαμε μια νέα εποχή διαφάνειας και συνέπειας ανάμεσα στους αγρότες και την πολιτεία
».












Δεν υπάρχουν σχόλια: