Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται ο ποδηλάτης του κόσμου!!!

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής δράσης «ο ποδηλάτης του Κόσμου- Action for life» με έδρα τις Βρυξέλλες θα επισκεφτεί 22 χώρες, 368 Δήμους, 142 περιφέρειες, 920 σημεία επαφής και θα συναντηθεί με 2.760 Οργανισμούς και ενώσεις πολιτών, μεταφέροντας ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας πως... “όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα και πως τίποτα δεν έχει τελειώσει όταν είμαστε ενωμένοι”.

Η κίνηση του ποδηλάτη γίνεται προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με νέες μορφές συνεργασίας, ανάπτυξης, εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ο θεματικός τουρισμός, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η τηλεϊατρική, η διαδικτυακή εκπαίδευση και ό,τι άλλο αναδειχτεί μέσα από τον ανοικτό διάλογο.

Το ταξίδι του ποδηλάτη ξεκίνησε από την Ελλάδα στις 28/10/2011 από την Θεσσαλονίκη και μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί την πόλη της Βέροιας, της Κοζάνης, Γρεβενών, Μέτσοβο, Καλαμπάκα , Τρίκαλα, Λάρισα , Βόλο και Λαμία .

Η ανταπόκριση -στην προσπάθεια του ποδηλάτη- του κόσμου αλλά και των φορέων, που ήδη συναντήσαμε είναι συγκινητική και ήδη έχει οριστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού πρεσβευτής της πόλης και εκπρόσωπος της Θεσσαλονικης - European Youth Capital 2014, ενώ μεταφέρει μήνυμα υποστήριξης & φιλίας των Δήμων Γρεβενών, Καλαμπάκας, Τρικκαίων, Λάρισας ,Βόλου, Λαμίας και Καμένων Βούρλων που ήδη έχει επισκεφθεί.

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο ποδηλάτης ήδη έχει μαζί του τις Ποδηλατικές ομάδες πολιτών, φοιτητές και μαθητές από τα Γρεβενά, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Λάρισα, Βόλο, τη Λαμία , τα Καμένα Βούρλα και όλα είναι δρόμος …

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο Ποδηλάτης πόλη την πόλη ολοένα και περισσότερο πλησιάζει στην έξοδο του από την Ελλάδα για τις γειτονιές της Ευρώπης όπου και θα μεταφέρει τα μηνύματα φιλίας και συνεργασίας όλων των ανθρώπων που τον υποδέχτηκαν με αγάπη ,τον φιλοξένησαν και τον ξενάγησαν στις πόλεις που πέρασε .

Επόμενοι σταθμοί είναι Λαμία, Καμένα Βούρλα, Χαλκίδα, Θήβα, Δήλεσι ,Αθήνα Μέγαρα Κόρινθος Άργος και Πάτρα…στους σταθμούς μπορεί να προστεθούν και κάποιες άλλες πόλεις γιατί υπάρχουν προσκλήσεις ποδηλατών από περιοχές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πορεία που είχαμε χαράξει.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μας μπορείτε να βρείτε στο blog μας

Στη σελίδα μας : https://www.facebook.com/opodilatis

Στην ομάδα μας : https://www.facebook.com/groups/249783038392454/


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γρηγόρης Βερροιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στις γειτονιές της Τούμπας .

Η συνοικία της Τούμπας ήταν μια περιοχή της Θεσσαλονίκης με πολλές μονοκατοικίες και μικρές αυλές .

Η γειτονιά του χάθηκε, οι αναμνήσεις όμως όχι.

Τα πολύχρωμα λουλούδια στις αυλές αντικαταστάθηκαν από την κόρη του που λατρεύει, ενώ το παιχνίδι και οι σκανδαλιές στα σοκάκια της γειτονιάς του, πήραν μορφή και όνομα με την γέννηση του γιου του, που μαζί του μοιράσθηκε στιγμές ατέλειωτου παιχνιδιού...

Σε ότι αφορά τις σπουδές και την εργασία ...

...από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Γρηγόρης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του και μέσα από ερευνητικές εργασίες λαογραφικού περιεχομένου, συνειδητοποιεί ότι η επαρχία ερημώνει και έτσι ξεκινά να καταγράφει μαρτυρίες και έθιμα από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, και τηλεοράσεις με εξειδίκευση στις οπτικοακουστικές παραγωγές – ντοκιμαντέρ- λαογραφικού και πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου .

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια περίοδος που ο Γρηγόρης Βερροιώτης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην δράση που αφορά την έρευνα και οπτικοακουστική καταγραφή ιστορικών και λαογραφικών δεδομένων στο χώρο της Β. Ελλάδας.

Εργάζεται και παράγει Ντοκιμαντέρ και εκπομπές για την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, το Ράδιο Θεσσαλονίκη, την εφημερίδα το Ποντίκι, συμβάλλοντας μέσα από την δουλειά του στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά, εμψυχώνοντας τους κατοίκους των μικρών χωριών να συνεχίσουν να τελούν τα έθιμα τους, να αξιοποιούν κάθε θετικό στοιχείο του χωριού τους και να επενδύουν στην υπαίθρια ζωή.

Από το 2000 και μετά ο Γρηγόρης βρίσκεται στην Ευρώπη και στον Οργανισμό Multimedia ΑSBL Enterbrussels, όπου μελετά και καταγράφει οπτικοακουστικά την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών της Ευρώπης, των Βαλκανίων και την εφαρμογή των Περιφερειακών διασυνοριακών προγραμμάτων κινητικότητας και εθελοντισμού σε επίπεδο Πολιτών αλλά και κυβερνητικών και μη κυβερνητικών Οργανισμών, Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων , στον Πολιτισμό, τον Εθελοντισμό και την Νεολαία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας .

Κατά την διάρκεια των καταγραφών ο Γρηγόρης συνεργάζεται με εκατοντάδες Οργανισμούς, Ενώσεις πολιτών, Δήμους και Υπηρεσίες δημιουργώντας και μετέχοντας σε δίκτυα πολιτών όλων των ηλικιών με κοινό γνώρισμα τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Παιδεία, τον Θεματικό Τουρισμό και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα

Ο Γρηγόρης μέσα από τα δίκτυα των φορέων γίνεται υποστηρικτής της εναλλακτικής διαδραστικής κοινωνικής δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, βασίζεται στις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και του internet, στα μέσα αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασιών, όχι μόνο για εφήμερες πληροφορίες ενημέρωσης , αλλά και για ειδικές δράσεις κοινές με κίνητρο την συμμετοχή σε ολοκληρωμένα έργα κινητικότητας, εναλλακτικής επιχειρηματικότητας στην ΕΕ.

Από τότε φτάνουμε στο σήμερα και στη δράση του “Ποδηλάτη”, ένα έργο που δημιουργήθηκε σαν φυσική απόληξη και πρόταση συνεργαζόμενων πολιτών, φορέων και δικτύων μέσα από την ανάγκη επαφής και ουσιαστικής διασύνδεσης σε μέρες παγκόσμιας κρίσης.

Ο Ποδηλάτης είναι για όλους εμάς ένα εφαλτήριο ανάπτυξης σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και λειτουργεί σαν γέφυρα επικοινωνίας ...γιατί για τον Γρηγόρη και όλους εμάς...η ζωή είναι ωραία και όταν είμαστε ενωμένοι γίνεται ακόμα καλύτερη ...!!! αυτός είναι ο ποδηλάτης μας ...εμείς ξεκινάμε ...και όλα είναι δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: