Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αφιερωμένη στα Παιδιά η Παρασκευή!! Στο Κοντίτο λειτούργησε ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας…

Στα παιδιά αφιέρωσε την ημέρα του ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος την Παρασκευή, λειτουργώντας στην ενορία του Κοντίτου Θήβας για τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τα κακοποιημένα παιδιά….

Τα παιδιά για να ανταμείψουν τον αγαπημένο τους Μητροπολίτη, του τραγούδησαν και τον προσκάλεσαν στην γιορτή των επόμενων ημερών, που ετοιμάζουν για τις γιορτές που κοντεύουν…

«Κάθε παιδί ιδιαίτερα δεν είναι απλά μια παρουσία ξεχωριστή στην ζωή μας , αλλά είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε , να το αγαπάμε, να το προστατεύουμε . Είναι φοβερό να ακούμε για τόσες κακοποιήσεις παιδιών. Να θυμόμαστε ότι ο Χριστός μας καλεί σε αυτήν ακριβώς την πορεία, να γίνουμε όλοι παιδιά στην ψυχή, για να μπούμε στην βασιλεία Του, γιατί τα παιδιά εύκολα συγχωρούν και εύκολα αλλάζουν διάθεση, έχοντας τον πλούσιο κόσμο χωρίς κακίες και δόλο και αν τα ακολουθήσουμε κάτι θα αλλάξει και στην ζωή μας» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας, στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας… .

Λίγο αργότερα ο κ.κ. Γεώργιος επισκέφθηκε την έκθεση εργών τέχνης των κρατουμένων γυναικών στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα, συναντώντας εκεί και μαθητές.. «Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται τους πάντες, γεγονός που πρέπει να το αξιολογήσουμε και να το αξιοποιήσουμε, καθώς δεν περισσεύει κανένας» επεσήμανε, συγχαίροντας τον Δήμο Θηβαίων για την στήριξη της προσπάθειας, την ΧΕΝ Θήβας και όλους εκείνους που την στηρίζουν επίσης.

Υπενθύμισε και την παρουσία της Μητρόπολης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων, μιλώντας για την προσπάθεια της Εκκλησίας «να απαλύνει τον πόνο και τις διαστάσεις που παίρνει για την ζωή αυτών συνανθρώπων μας η απουσία τους από το σπιτι και την οικογένειά τους.

«Πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο, αλλά κι εκείνη που γίνεται από τις ενορίες, τους συλλόγους και τους φορείς, που αγκάλιασαν και στήριξαν τους ανθρώπους των γυναικείων φυλακών Ελεώνα και του ΚΑΤΚΕ» είπε, δίνοντας μας την ευκαιρία να του αποσπάσουμε πληροφορίες για μια ακόμη προσφορά της Βοιωτικής Εκκλησίας, που σχετίζεται με τους άπορους συνανθρώπους μας, που ολοένα και αυξάνουν καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης….

«Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια , είναι ώρα για ανασκούμπωμα και περισσότερη οργάνωση και αξιοποίηση του δυναμικού των συνανθρώπων μας και του πληρώματος της εκκλησίας» είπε, μιλώντας για την προσπάθεια οργάνωσης που γίνεται από την πλευρά των εθελοντών στην τράπεζα της Αγάπης και στην ΑΡΩΓΗ!!!

«Συνεργαζόμαστε με τους άλλους φορείς της Βοιωτίας και της Αυλίδος και ήδη έχουμε ξεκινήσει, στην Λιβαδειά, τώρα θα συνεχίσουμε και στην Θήβα, καθώς υπάρχει υποδομή , με δυναμικό 120 γυναικών εθελοντριών, που στηρίζουν όλο τον χρόνο την Τράπεζα Αγάπης, προσφέροντας νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη» επεσήμανε, επαινώντας ιερείς και επιτρόπους , οι οποίοι το μεταφέρουν στα σπίτια των κατάκοιτων γερόντων ή αρρώστων.

Φαίνεται όμως, πως ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας είναι γνώστης μιας άλλης κατάστασης, την οποία προσπαθεί να χειριστεί με πολύ διακριτικό τρόπο…

Μιλά για συνανθρώπους μας , οι οποίοι για πολλούς λόγους, κρύβουν τα προβλήματα τους….

«Πρέπει εμείς οι διπλανοί να βοηθήσουμε και να ενημερώνουμε τους ιερείς των ενοριών, τα γραφεία της Μητροπόλεώς μας στην Θήβα και την Λιβαδειά» είπε, απευθύνοντας έκκληση εμπιστοσύνης σε όλους, να απευθύνονται στους κοινωνικούς λειτουργούς, τους ανθρώπους των επιτροπών και στους τομείς εργασίας της Αρωγής, της εθελοντικής μεγάλης προσπάθειας της Μητρόπολης, προκειμένου «να μην υπάρξει κανένας πεινασμένος και προπάντων κανένας που να αισθάνεται μόνος, γιατί οι περισσότεροι χρειάζονται και την στήριξη και την αίσθηση ότι δεν είναι μόνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: