Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ένα διαφορετικό μάθημα... στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας

Στα μέσα Ιανουαρίου 2013 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ. Τάσος Σταθόπουλος, μετά από πρόσκληση. Στο Αμφιθέατρο όλοι οι μαθητές είχαν μια ενημέρωση - συζήτηση με τον κ. Σταθόπουλο βετεράνο στο ΤΡΙΑΘΛΟ ΚΑΙ IRONMAN. Κολύμπι-Ποδηλασία-Τρέξιμο. 
Το μάθημα που διδαχτήκαμε ήταν μάθημα για στάση ζωής.. Ένας άνθρωπος της βιοπάλης που έχει κάνει τον εθελοντισμό τρόπο ζωής. Η άθληση γιαυτόν και την οικογένειά του είναι όπως είπε "για ένα στεφάνι ελιάς", για ένα ποτήρι νερό από τον Ευρώτα Ποταμό.  

Μας μίλησε για τις αξίες της ζωής για την οικογένεια. Τα μετάλλια των αγώνων που οι αθλητές έχουν πάρει αναβολικά. Το μεγάλο ύψος που ανεβαίνουν και το κατρακύλισμα όταν ανακαλύψουν τις ουσίες που οι αθλητές προμηθεύονται για να κάνουν τερατώδεις αποδόσεις στους αγώνες. Πόσο άχρηστα μετάλλια και δόξα εφήμερη! 

Μας μίλησε για την Θήβα για τους 100 και πλέον Μαραθωνοδρόμους της πόλης μας.. Αξία έχει να τερματίσεις στον αγώνα και όχι τα ρεκόρ. Άθληση και ζωή πάνε μαζί. Σας ευχαριστούμε πολύ κε Τ. Σταθόπουλε να είστε καλά και να συνεχίσετε να δίνεται καλούς αγώνες. 

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΗΒΑΣ