Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Υπάρχει συγγενική σχέση ή όχι;

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν φημολογίες ότι ο δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου έδωσε ένα έργο που αφορούσε σε παροχή υπηρεσιών σε συγγενικό του πρόσωπο. Σύμφωνα με το viotianet.gr πρόκειται για την επίμαχη «Σύμβαση γα την παροχή υπηρεσιών» με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2012. Όντως διαβάζοντας κανείς τη σύβαση του γεννούνται ερωτήματα. 

Η σύμβαση αφορά στην ανάθεση σε συγκεκριμένη Ο.Ε. της περίθαλψη αδέσποτων σκύλων του δήμου Θηβαίων και πιο συγκεκριμένα της αποπαρσίτωσης, του εμβολιασμού, της ηλεκτρονικής σήμανσης και της στείρωσης. 

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν το ένα από τα δύο μέλη της Ο.Ε. που ανάλαβε την υλοποίηση του έργου έχει συγγενική σχέση με τον κ. δήμαρχο. Αρμόδιος να απαντήσει αν στην εν λόγω εταιρία συμμετέχει συγγενικό του πρόσωπο είναι ο κ. Νικολάου. 

Δεν πρέπει και δεν στεκόμαστε ούτε στο ύψος της αμοιβής που είναι μικρό άλλωστε (αν και στη σημερινή οικονομική συγκυρία όλα είναι σχετικά), ούτε στο νομικό. 
Στεκόμαστε στο ηθικό μέρος και αυτό οφείλει ο κ. δήμαρχος να το ξεκαθαρίσει απέναντι στους συμπολίτες, απέναντι στο λαό του διευρυμένου δήμου Θηβαίων που είναι και ο τελικός κριτής. 

Είτε λοιπόν πρόκειται για στενό συγγενικό του πρόσωπο, είτε όχι ο Σ. Νικολάου πρέπει να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί για να σταματήσουν να ακούγονται διάφορα. 

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην απευθύνουμε τα ερωτήματα και στην αντιπολίτευση η οποία οφείλει να ελέγχει την δημοτική αρχή, να ανταποκρίνεται δηλαδή στο ρόλο που της ανέθεσαν οι δημότες.