Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«OYAI ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!» Δεν ήξεραν ή έριχναν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων της ΑΓΕΤ – Lafarge;

Με μια οργισμένη δήλωση επί των αποκαλύψεων, ότι την μέρα που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο και εκδήλωνε υποτίθεται την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των τσιμέντων Χαλκίδας για το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας που αντιμετωπίζουν μετά την απόφαση της Γαλλικής Πολυεθνικής να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της Χαλκίδας, ανώτατο Διοικητικό στέλεχος τα Περιφέρειας υπέγραφε την άδεια καύσης του RDF στο Μυλάκι Αλιβερίου, αντέδρασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής.

Στην δήλωσή του ο κ. Στουπής τονίζει: 

« Είναι επικίνδυνοι! Από την μια, προχθές, δεν υιοθέτησαν τελικά - ως στοιχειώδη αντίδραση και αντίσταση στην μνημονιακή παραγωγική αποδιάρθρωση της Εύβοιας - την πρόταση μας για Πανευβοική Κινητοποίηση των φορέων και του λαού για κλείσιμο της γέφυρας της Χαλκίδας, με βασικό αίτημα την συνέχιση της λειτουργίας του τσιμεντάδικου. Επέλεξαν τις «διαβουλεύσεις γραφείου» με την Διοίκηση της Πολυεθνικής για να καταλάβουν που το πάει(;) !!!. 

Την ίδια στιγμή και κόντρα στην ομόθυμη - ομόψυχη πλήρη εναντίωση και τους αγώνες του λαού του Αλιβερίου , οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δια του γνωστού και ανεκδιήγητου Προϊστάμενου Ανάπτυξης Εύβοιας έκαναν το χατίρι της Lafarge. Να κερδοσκοπήσει με την χρήση της καύσης του RDF, αφού όπως η ίδια διατείνονταν το πρόβλημα στο Μυλάκι είναι οι πρώτες ύλες και στην Χαλκίδα το μισθολογικό κόστος. 

Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων , σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή. Χωρίς να περιμένουν καν την εκδίκαση της Νομικής προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι η ίδια τακτική. Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας κάποιοι σήκωναν τα λάβαρα ενάντια της καύσης , αλλά από πίσω «οι υπηρεσίες» έκοβαν και έραβαν άδειες και εγκρίσεις για την εξυπηρέτηση της ΑΓΕΤ. 

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάποιοι εκτόξευαν δάκρυα λύπης ,παρηγοριάς και συμπαράστασης στους παρευρισκόμενους εργαζόμενους , αλλά την ίδια στιγμή οι ίδιες υπηρεσίες «έκαιγαν» ένα από τα δύο βασικά χαρτιά που είχε στα χέρια της η Περιφέρεια να πιέσει την ΑΓΕΤ, όπως στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαμε επισημάνει. Είμαστε , από ότι φαίνεται, μπροστά στην υλοποίηση των συμφωνιών Σαμαρά και τρικομματικής Κυβέρνησης στην συνάντηση Δεκεμβρίου για την «ανάπτυξη», με τους δέκα οικονομικούς κολοσσούς της χώρας (ανάμεσά τους και τον εκπρόσωπο της Lafarge). 

Το ένα σκέλος της τρικομματικής στην Περιφέρεια (με την ανοχή του άλλου;) υλοποιεί τα συμφωνηθέντα σε επίπεδο Στερεάς. Η λύση είναι μία και μόνο ο λαός μπορεί να την επιβάλλει . Σήμερα! Με τους αγώνες του για την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών και την πολιτική ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς και πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο με την ψήφο του.» 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ 
ΑΛΙΒΕΡΙ 29/03/2013