Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη Σκλιά σε Οινόφυτα-Σχηματάρι



Με κυρίαρχο θέμα το νερό και την μόλυνση του Ασωπού ποταμού, υποδέχτηκαν τον νέο Γ. Γ της Περιφέρειας Π. Σκλιά, οι Δημοτικές Αρχές Σχηματαρίου και Οινοφύτων κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Δημαρχεία των δυο πόλεων.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η επί δεκαετίες άναρχη ανάπτυξη της περιοχής, η οποία οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα, αλλά απαίτηση των τοπικών φορέων είναι άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα μη εξειδικευμένα διυλιστήρια των περιοχών που διοχετεύουν θολό νερό από την Υλίκη, η επέκταση των δικτύων υδροδότησης στις περιοχές που απομένουν, ο βιολογικός καθαρισμός που προβλέπεται από την μελέτη Λοϊζίδου και η οριοθέτηση της κοίτης του Ασωπού.
Ο Γ.Γ επεσήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, που θα ξεκαθαρίζει την λειτουργία και διαχείριση των περιβαλλοντικών όρων, ενώ παράλληλα περιέγραψε την προσωπική του τακτική στο θέμα, που έχει να κάνει με επιβολή προστίμων, την δημοσιοποίηση των ονομάτων των ρυπαινόντων και την τήρηση της νομοθεσίας.
Στο Σχηματάρι ο Δήμαρχος Ευάγγελος Γεωργίου έλαβε θετικές απαντήσεις για την συνέχιση των εργασιών του κολυμβητηρίου μέσα στο 2009 και θέματα λειτουργίας του Κ.Υ. Ωστόσο η δημιουργία τμήματος Ασφαλείας στην περιοχή παραπέμφθηκε για το αρμόδιο Υπουργείο.
Στα Οινόφυτα ο Δήμαρχος Γ. Θεοδωρόπουλος έθεσε υπόψη του Γ.Γ την μέριμνα για την διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, εκφράζοντας τους φόβους του εναπόθεσης αυτών, μετά το κλείσιμο των ανοιχτών χωματερών, στα ρέματα της περιοχής, ενώ και τους δυο δημάρχους προβληματίζει σοβαρά η δραματική κατάσταση των παράπλευρων της Εθνικής δρόμων, λόγω της διέλευσης των βαρέων οχημάτων μετά την αύξηση των διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: