Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Επαναφορά του «Παζαριού» της Θήβας στην Πινδάρου!!



Η Εμποροπανήγυρη της Θήβας και το νερό απασχόλησαν την Λαϊκή συνέλευση που έγινε στο παλιό Δημαρχείο Θήβας.
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το πλανόδιο εμπόριο, την συνεργασία Δήμου, Νομαρχίας, ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο αρμόδιος Αντινομάρχης Λ. Καράντζαλης επανέλαβε για άλλη μια φορά την δέσμευση του για την οριστική λύση του θέματος.
Το «παζάρι» της Θήβας μονοπώλησε για δυο ώρες την λαϊκή συνέλευση, η πλειοψηφία της οποίας θέλει την επαναφορά του στο κέντρο της πόλης, όπως γινόταν εδώ και δεκαετίες.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων Ν. Σβίγγος επανέλαβε την πρόθεση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής να επαναφέρει την εμποροπανήγυρη στο κέντρο, με στόχο την τόνωση του συνόλου των δραστηριοτήτων, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του επταημέρου όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και άλλων παραστάσεων που προσδίδουν «χρώμα» στην καθημερινότητα.
«Πρόκειται για έθιμο που κληρονομήσαμε, οφείλουμε να το προστατέψουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές» επισημαίνει ο κ. Σβίγγος, αναφερόμενος στην πρόταση που έχει να κάνει με συγκεκριμένο αριθμό παραγκών στην οδό Πινδάρου, με προτεραιότητα στους Θηβαίους επαγγελματίες και σε παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία επί χρόνια εκτίθονταν στο παζάρι της Θήβας.
Ικανοποιημένος από τις λαϊκές συνελεύσεις, καθώς αυτές αποφέρουν σημαντικά οφέλη για όλους, δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, ελπίζοντας αυτές να συνεχιστούν, ώστε να λυθούν σοβαρά προβλήματα της περιοχής και του εμπορίου.
Ικανοποιημένος όμως, δηλώνει και για την εξέλιξη στο θέμα του παρεμπορίου, όπου η συνεργασία Εμπορικού Συλλόγου – Δήμου – ΝΑΒ και ΕΛ.Α Σ φαίνεται να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα.
Στο θέμα του παζαριού ο κ. Στρατέλος επαναλαμβάνει την θέληση του συνόλου των εμπόρων, το παζάρι να είναι μεταφερόμενο στις συνοικίες της πόλης, δίνοντας για λίγες έστω ημέρες ανάπτυξη σε διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε χρόνο, όμως το θέμα θα τεθεί εκ νέου στη γενική συνέλευση των συναδέλφων του, καθώς υπάρχει αλλαγή δεδομένων στη πρόταση επαναφοράς!
Την πρόταση επαναφοράς του παζαριού στο κέντρο στηρίζει και χαιρετίζει και η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Β. Τσόνογλου, θεωρώντας το επταήμερο «τόπο συνάντησης και πανηγύρι με γουρουνιάδα, το οποίο Θηβαίοι και μη προσμένουν κάθε χρόνο, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων και να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα αποτρέπουν το παρεμπόριο».
Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει στους πολίτες η διεξαγωγή λαϊκών συνελεύσεων, κατά τις οποίες βλέπουν σοβαρά θέματα που τους απασχολούν να δρομολογούνται με προτεραιότητα των δικών τους απόψεων και αποφάσεων.
«Υπηρετώ τον πολίτη που με ανέδειξε, έχει τον πρώτο λόγο και σέβομαι τις απόψεις του» δηλώνει ο Δήμαρχος Θηβαίων, επιβεβαιώνοντας την συνέχιση των λαϊκών συνελεύσεων, στη διάρκεια των οποίων βλέπει να επιλύονται, με κοινό αγώνα» σοβαρά θέματα για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Η ώρα όμως πέρασε, γι’ αυτό πολίτες και Δημοτική Αρχή αποφάσισαν την αναβολή της συζήτησης για το νερό, που λόγω της σοβαρότητας του θέματος αναμένεται να απασχολήσει για πολλή ώρα την συνέλευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: