Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Δυναμική και με παλμό η κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου



Ικανοποιητική ήταν η κινητοποίηση των πολιτών που το πρωί συγκεντρώθηκαν στα διόδια του Σχηματαρίου διαμαρτυρόμενοι για το περιβαλλοντικό έγκλημα του Ασωπού και την συνεχιζόμενη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Κάτοικοι των Οινοφύτων, του Ωρωπού, του Σχηματαρίου αλλά και από την Εύβοια την Φωκίδα και όλη την Βοιωτία έδωσαν δυναμικό παρόν μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και μπουκαλάκια με επικίνδυνο και καρκινογόνο νερό Ασωπού.
Τα αιτήματα των κατοίκων έχουν να κάνουν με την απορρύπανση του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, την επιβολή τσουχτερών προστίμων στις βιομηχανίες που ρυπαίνουν, την δημιουργία κεντρικής μονάδας επεξεργασίας των βιομηχανικών λυμάτων αλλά και την μετατροπή της άναρχης βιομηχανικής περιοχής σε βιομηχανικό πάρκο που θα προστατεύει το περιβάλλον εφαρμόζοντας αυστηρά την νομοθεσία.
Στη συνέχεια οι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά την Εθνική οδό ενώ αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ καθώς και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος που ισχυρίζονται ότι τα νερά που βρίσκονται στην επιφάνεια του ποταμού είναι καθαρά".
Η έρευνα του ΙΓΜΕ, που για πολλούς μήνες έκρυβε το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και οι μελέτες του καθηγητή του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεολόγου Μιμίδη και άλλων έγκριτων επιστημόνων, καταδεικνύουν την ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων βαρέων μετάλλων όπως ψευδάργυρος, σίδηρος, χαλκός και νικέλιο, τόσο στα επιφανειακά, όσο και στα υπόγεια νερά. Οι ίδιοι οι έλεγχοι και επανέλεγχοι των Επιθεωρητών αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα εργοστάσια, συνεχίζουν να απορρίπτουν ανεπεξέργαστα ακόμη και τοξικά, επικίνδυνα, απόβλητα στο ποτάμι, αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ [ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ ]

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ, ΟΙ ΝΑΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ Δ. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΑΣΩ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΣΕ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΠΟΥ ΉΤΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Ή ΠΕΡΙΟΦΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ Ή ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΓΛΥΚΕΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΧΙΑΡΕΤΟΥΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
Γ.ΘΩΜΑΙΔΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ανώνυμος είπε...

Ασ ξυπνήσουν οι Βοιωτοί και ας καταψηφίσουν όλους τους παραπάνω!!!!

Ανώνυμος είπε...

που ήταν το Εργατικό Κέντρο Θήβας οέο;

Ανώνυμος είπε...

Το Εργατικό κέντρο Θήβας εκπροσωπήθηκε απο τον κ. Ροβολή. Ήταν εκεί. Τώρα το Ε.Κ έβγαλε ανακοίνωση καλώνταςε τα Σωματεία Εργαζομένων να συμμετάσχουν δυναμικά! Που ήταν τα σωματεία πρέπει να ρωτάμε...