Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δωρεά λεωφορείου στα ΑμεΑ Θήβας από τους Λάϊονς


Πράξη έγινε η δέσμευση του φιλανθρωπικού συλλόγου «Λάιονς» αφού την Κυριακή τα μέλη του παρέδωσαν στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Θήβας «Άγιοι Ανάργυροι» το ειδικό λεωφορείο.
Πρόκειται για ένα 10θέσιο λεωφορείο με υδραυλική ράμπα στο πίσω μέρος, το οποίο θα εξυπηρετήσει παιδιά με κινητικά προβλήματα, που θα μπορούν να μεταφερθούν στο κέντρο, προκειμένου και αυτά να δραστηριοποιηθούν και να κοινωνικοποιηθούν
«Είμαστε μια μεγάλη διεθνής οργάνωση που προσφέρουμε στον συνάνθρωπο, καθώς σήμερα 135.000 άτομα στον κόσμο σιτίζονται από εμάς καθημερινά., 8.500.000 είδαν το φως τους από εγχειρήσεις καταρράκτη που κάναμε δωρεάν και 10.000.000 στον τρίτο κόσμο έχουν σωθεί από την νόσο των ποταμών. Όλα αυτά γίνονται με συνεισφορά όλων των πολιτών του κόσμου» εξήγησε ο σημερινός Κυβερνήτης της οργάνωσης Ν. Εβρισαριανός, ο οποίος ευχήθηκε η παράδοση του λεωφορείου «να είναι η απαρχή μιας καινούργιας ζωής για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς αυτό αποκτήθηκε με την συνεισφορά των ΛΑΙΟΝΣ και φίλων της οργάνωσης!
Να σημειώσουμε ότι κάθε χρόνο προσφέρεται διαφορετικό άτομο να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και πέρσι ήταν η χρονιά του Κ. Γερόϊντου, ο οποίος κατάφερε στην «θητεία» του να κάνει πραγματικότητα την αγορά αυτού του λεωφορείου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα παιδιά εδώ των «Αγίων Αναργύρων» και ο κάθε γονιός να ξελαφρώνει φέρνοντας το παιδί του στο Ειδικό Σχολείο!
Από τα βάθη της ψυχής της ευχαρίστησε συγκινημένη η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμΕΑ Αθηνά Ράϊκου «Ενάμισι χρόνο τώρα έχουν προσφέρει πολλά στα παιδιά μας, αλλά σήμερα έχουμε το μεγαλύτερο δώρο γι’ αυτά, το λεωφορείο» τόνισε, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την Σ. Μανάρα – Μαυράκη, η οποία ως μέλος των ΛΑΙΟΝΣ, ήταν εκείνη που τους έφερε στην Θήβα.
Η κ. Ραϊκου ευχήθηκε συνέχεια στο έργο τους, καθώς αυτά τα παιδιά αξίζουν να ζουν κάτω από την ίδια χαρά και την γεύση της ζωής.
«Από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου είναι η σημερινή» δήλωσε και η κ. Μανάρα, η οποία ευχήθηκε ο επόμενος στόχος των ΛΑΪΟΝΣ, που είναι η κατασκευή του οικήματος μόνιμης διαβίωσης, να γίνει δεύτερη πραγματικότητα, για να μπορέσουν αυτά παιδιά να διαβιώνουν εκεί αξιοπρεπώς, όταν δεν θα έχουν πια τις οικογένειές τους κάτι που αποτελεί και δέσμευση του Δήμου Θηβαίων για την παραχώρηση οικοπέδου εντός της πόλης.
Η τελετή παράδοσης του λεωφορείου ήταν συγκινητική για όλους: Παιδιά, γονείς, τα μέλη της διεθνούς οργάνωσης, φίλων του Συλλόγου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας Ε. Μαμή, του Αντιδημάρχου Γ. Κατσέλη και του προέδρου της ΔΕΥΑΘ Σ. Χαλβατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: