Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΘΗΒΑ: Ισόβια για την απαγωγή και την εκτέλεση


Σε ισόβια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θηβών (κατά πλειοψηφία 6-1) ο τσιγγάνος Παναγιώτης Κάτσαρης, κάτοικος Μενιδίου, ως ηθικός αυτουργός στην απαγωγή του 34χρονου τοξικομανή Παναγιώτη Κατάρα και στην πρωτοφανή σε αγριότητα εκτέλεσή του στην Πάρνηθα, τον Φεβρουάριο του 2008.
Ο Κάτσαρης, με πρόταση της εισαγγελέως, καταδικάστηκε (με ψήφους 4 έναντι 3) και σε 10 χρόνια, χωρίς αναστολή, με στέρηση των πολιτικών του Δικαιωμάτων για «εντολή ομηρίας του θύματος».
Το θύμα είχε «τολμήσει» να κλέψει μαζί με φίλο του 250 gr ηρωίνης από το απόθεμα ναρκωτικών του Κάτσαρη, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «έβαλε άλλους 6 εξαρτημένους να τον απαγάγουν και να τον σκοτώσουν».
Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θήβας άρχισε στις 22/9 με πρόεδρο την Λαμπρινή Σκουμπή και εισαγγελέα τη Μαρία Τρουπη και με 7 κατηγορούμενους στο εδώλιο - τους Παναγιώτη Κάτσαρη, Χρήστο Β. Κατσαρή, Αθανάσιο Παριανό, Αριστείδη Παπαδέδε, Βασίλειο Πλαγγέση και τους αδελφούς Βασίλειο και Γεώργιο Μεταλλίδη, όλοι χρήστες ουσιών.
Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των άλλων 6 νεαρών-χρηστών, που κατηγορήθηκαν ως φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος, διότι, όπως αιτιολόγησε, «δεν πείστηκε από τον μάρτυρα Ηλ. Κανάτη».
Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Αλέξανδρος Δάσκας δήλωσε: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη και αυτό μετριάζει κάπως τον πόνο της δύστυχης μητέρας και των δύο αδελφών του θύματος. Θέτει όμως και την παράμετρο ότι η Πολιτεία δείχνει να μην είναι σε θέση επί σειρά ετών να καταστείλει την εκτεταμένη εμπορία ναρκωτικών στις περιοχές Αγ. Σωτήρα, Ζεφυρίου, Μενιδίου. Φοβάμαι ότι ο Παν. Κατάρας δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο θύμα στον χώρο των τοξικομανών, σ' αυτές τις περιοχές».
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: