Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΩΡΩΠΟΣ: Ταξιδεύοντας στη Γάζα


Με μεγάλη επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχής, από την πληρότητα της ενημέρωσης που έγινε για το Παλαιστινιακό πρόβλημα, όσο και από τις θέσεις που αναπτύχθηκαν, έγινε το Σάββατο 17 Ιουλίου η εκδήλωση "Ταξιδεύοντας στη Γάζα" στο Πνευματικό κέντρο Ωρωπού. Την εκδήλωση οργάνωσε η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού.
Στην εκδήλωση υπήρχε έκθεση με ζωγραφιές παιδιών από τα δημοτικά της Γάζας που μιλάνε για πόλεμο και φυλακή και έκθεση με φωτογραφίες από την αποστολή των εκπαιδευτικών στη Γάζα.
Ο Παλαιστίνιος Αλέξανδρος Αμπουλάια στη εισήγησή του ξεκίνησε με την θέση της Παλαιστίνης ως συνδέσμου της Ασίας με την Αφρική και συνέχισε με μια ιστορική ανασκόπηση από την περίοδο που η Παλαιστίνη ήταν υπόδουλη των Τούρκων για 600 χρόνια, την επιλογή της Παλαιστίνης από τους σιωνιστές για την ίδρυση του κράτους τους μέχρι και την υπογραφή της συνθήκης του Όσλο που μας έφτασε σε δύο κράτη, με δύο κυβερνήσεις.
O Μιχάλης Τικτόπουλος, μέλος της πρωτοβουλίας ένα καράβι για τη Γάζα, αναφέρθηκε στην πρώτη επιτυχή προσπάθεια σπασίματος του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας το 2008 με δύο ελληνικά παραδοσιακά ψαροκάικα και ανθρώπους από 17 χώρες. Μίλησε για την διεύρυνση της διεθνής συμμετοχής και την αναβάθμιση της πρωτοβουλίας στο πρόσφατο ταξίδι, για το ρόλο της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου όπου έφερναν εμπόδια επίσης είπε "Για πρώτη φορά τα ελικόπτερα δεν τα είδαμε στη Γάζα τα είδαμε στην Κύπρο", μίλησε για την δύναμη ψυχής των συμμετεχόντων, όταν στον τιμονιέρη του πλοίου έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο και του είπαν "I will shout you" απάντησε "Shout me ρε μαλάκα".
Η συνέχεια εδώ
Δείτε επίσης τις ζωγραφιές αλλά και σχετικά βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: