Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Έπιασε δουλειά η ομάδα ΔΙΑΣ στην Θήβα


"Επιτέλους είδαμε και αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης που ασχολούνται με τον πολίτη και όχι με την φύλαξη των τραπεζών" έλεγαν το πρωί οι διερχόμενοι της οδού Πινδάρου.
Απο το πρωί λοιπόν οι ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης («ΔΙ.ΑΣ») έπιασαν δουλειά και στην πόλη μας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις ομάδες αυτές θα απασχοληθούν 12 αστυνομικοί οι οποίοι θα καλύπτουν 3 βάρδιες.
Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα απο την λειτουργία των ομάδων αυτών σε άλλες πόλεις είναι, σύμφωνα με το Υπουργείο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Ελπίζουμε ότι έτσι θα είναι και στη Θήβα. Μια πόλη με πολλά προβλήματα. Απο ναρκωτικά, ληστείες και κλοπές μέχρι μηχανάκια και αυτοκίνητα που αποτελούν κίνδυνο για τους πεζούς λόγω θορύβου αλλά και επικίνδυνης οδήγησης.
Γιατί χρειαζόμαστε τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης;
Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις απαιτεί διαρκή, στοχευμεύνη και εμφανή αστυνόμευση, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Οι ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης ανταποκρίνονται στην ανάγκη ταχείας και μαχητικής επέμβασης τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή κάθε εγκληματικής δραστηριότητας.
Ποιά είναι τα καθήκοντά τους;
Οι αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης αναλαμβάνουν την πρόληψη και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ληστείες, οι βιασμοί, οι συμπλοκές, οι ανθρωποκτονίες. Θα κάνουν συνεχώς περιπολίες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι;
Οι αστυνομικοί και οι ειδικοί φρουροί που απαρτίζουν την ομάδα ακολούθησαν μία απολύτως άρτια και εξειδικευμένη εκπαίδευση, η οποία και θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στόχος της Αστυνομίας είναι η διαρκής μετεκπαίδευση με σκοπό να βελτιώνεται η ετοιμότητα και η επίδοσή τους.

Θυμίζουμε ότι πριν απο λίγους μήνες είχε γίνει συνάντηση με τον Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόσο για την λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ όσο και για άλλα σοβαρά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: