Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

“Σφυροκοπούν” την Τίνα Μπιρμπίλη σε Οινόφυτα και Εύβοια


Παρέμβαση στον Πρωθυπουργό για την εφαρμογή του σχεδίου απορρύπανσης του Ασωπού αλλά και για την αινιγματική όπως αναφέρουν, στάση της υπουργού Περιβάλλοντος, ετοιμάζουν στα Οινόφυτα, μετά τις φωτιές που άναψε η πρόσφατη τοποθέτηση της κ. Τίνας Μπιρμπίλη για τις ποσότητες εξασθενές χρωμίου που πρέπει να ανιχνεύονται στο πόσιμο νερό.
Η υπουργός, απαντώντας πριν από λίγες μέρες στη βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνας Περλεπέ σχετικά με τις υψηλές ποσότητες εξασθενούς χρωμίου στο δήμο Μεσσαπίων στην Εύβοια, επανέλαβε ότι το ολικό χρώμιο, (σ.σ με βάση την επιστημονική βιβλιογραφία επιτρέπεται στο νερό σε ποσότητες έως 50μg ανά λίτρο) δεν μπορεί να διαχωρίζεται από το εξασθενές, το οποίο θεωρείται μία καρκινογόνος ουσία, επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, για την οποία όμως δεν τίθονται επιστημονικά όρια.
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για ακατάλληλο πόσιμο νερό, γιατί παίζουμε με κάτι πολύ ευαίσθητο» δήλωσε η κ. Μπιρμπίλη και τόνισε ότι μόνο στην Ελλάδα και την Καλιφόρνια γίνεται τα τελευταία χρόνια προσπάθεια για διαχωρισμό μεταξύ ολικού και εξασθενούς χρωμίου, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος σε επιστημονικό συνέδριο που θα γίνει τους επόμενους μήνες.
Εδώ και λίγες μέρες, η κ. Μπιρμπίλη έχει στοχοποιηθεί από τις δύο τοπικές κοινωνίες (Οινοφύτων, Εύβοιας) που χαρακτηρίζουν αντιφατική την στάση της, της καταλογίζουν άγνοια και επικαλούνται τις ίδιες τις αποφάσεις του υπουργείου της που όπως λένε, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριξε πρόσφατα.
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: