Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Νέα πρόσωπα στο τραγούδι: Νεκτάριος Μανίκας


Ο Νεκτάριος Μανίκας γεννήθηκε στην Αθήνα και τα πρώτα του χρόνια έζησε στην Πρέβεζα σε ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό. Από πολύ μικρός θυμάται την κλίση και την προτίμησή του στην ελληνική μουσική και παρά το γεγονός οτι δεν κατάγεται από μουσική οικογένεια τα ακούσματά του ήταν όλα τα κλασσικά λαϊκά τραγούδια από τις μοναδικές και αξέχαστες φωνές του Καζαντζίδη, του Διονυσίου και άλλων.
Η οικογένεια του Νεκτάριου βλέποντας την αγάπη του νεαρού για τη μουσική, τον παρότρυνε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο αλλά εκείνος προέβαλε ως δικαιολογία οτι ντρεπόταν. Ωστόσο δεν χαλούσε χατήρι και τραγουδούσε κάποιο ρεφραίν αν του το ζητούσαν.
Οταν τελείωσε το σχολείο, ο Νεκτάριος σπούδασε Τεχνικός Αερίων Καυσίμων και δοκίμασε την τύχη του σε διάφορες δουλειές που ουδεμία σχέση είχαν με αυτό που αγαπούσε ως τη στιγμή που ένα κανονισμένο από άλλον, ραντεβού σε Ωδείο και μία ακρόαση (από τα οποία απέσπασε τα καλύτερα σχόλια) τον έκαναν να πάρει την απόφαση κι να σπουδάσει θεωρία και φωνητικά. Από εκεί και μετά, τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους....

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: