Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Άνευ Δημόπολου το Νοσοκομείο Θήβας!!!



Δυόμισι μήνες παραμένει ακέφαλο το Νοσοκομείο της Θήβας με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την πιθανολογούμενη υποβάθμιση του παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας.
Κατά την διάρκεια των γιορτών αναμενόταν, ως νέος διοικητής, στο Νοσοκομείο ο Β. Δημόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες «αρνήθηκε» τελικά να αναλάβει καθήκοντα.
«Δεν αληθεύει η πληροφορία ότι αρνήθηκε, καθώς έχουμε λάβει έγγραφο του Υπουργείου που ακυρώνει την τοποθέτηση του κ. Δημόπουλου» απαντά ον διοικητικός Δ/ντης του Νοσοκομείου Θήβας Μ. Μπεθάνης.
«Φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει ήδη τοποθετηθεί νέος διοικητής, αλλά είναι θέμα υπουργείου και μόνο» απαντά σε σχετική ερώτηση, καθησυχάζοντας παράλληλα τις φήμες περί υποβάθμισης του νοσοκομείου: «Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης, αφού τελευταία διορίστηκαν 15 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 12 νοσηλεύτριες από τον κυλιόμενο πίνακα του ΑΣΕΠ, επομένως το νοσοκομείο συνεχίζει την λειτουργία του και χωρίς διοικητή» τονίζει, αναφερόμενος στα υπαρκτά προβλήματα της λειτουργίας του, ανάλογα με αυτά που αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Από τον κ. Μπεθάνη ζητήσαμε να μάθουμε σχετικά και με τι ελλείψεις των υλικών, μαθαίνοντας πως τα πράγματα δεν είναι απογοητευτικά, όπως λέγονται!
«Γίνονται συνεχείς διαγωνισμοί , θα είναι σίγουρα μειωμένη η ποσότητα , αλλά θα τα καταφέρουμε» επισημαίνει ο διοικητικός δ/ντής του ΓΝΝΘ.
Το Νοσοκομείο Θήβας πάντως, επισκέπτεται κάθε δυο μέρες η Υποπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σκιαδοπούλου, που μαζί με τον υποδιοικητή Θήβας ενεργούν κάθε κατεύθυνση για την επίλυση διαφόρων θεμάτων.
Από την συζήτηση με τον κ. Μπεθάνη δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη και η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία υποχρεούνται να πληρώνουν στο εξής 5 ευρώ, ως αμοιβή εξετάστρων, οι ασθενείς που προσέρχονται στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, εξαιρουμένων των μεταναστών.
«Η είσοδος στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Θήβας κοστίζει για όλους ανεξαιρέτως 5 ευρώ και τα νοσήλια 75 ευρώ την ημέρα, είτε μετρητά, είτε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων» απαντά ο διοικητικός Δ/ντής, ωστόσο, η σχετική εγκύκλιος αναφέρει πως «Από την δαπάνη εξαιρούνται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι άποροι και οι μετανάστες, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί και οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά».
«Εάν κάποιος βαριά άρρωστος και άπορος δεν θα τον αφήσουμε να πεθάνει, όμως τέτοια περιστατικά είναι μεμονωμένα» επισημαίνει ο κ. Μπεθάνης.
Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, εξαιρούνται της καταβολής οι ασθενείς με ποσοστό αναπηρίας 67%, άτομα που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς, καθώς και AIDS, ενώ η ίδια εγκύκλιος προτρέπει τα νοσοκομεία να τροποποιήσουν άμεσα τις φαρμακευτικές τους δαπάνες προς τους νοσηλευόμενους ασθενείς, φροντίζοντας ώστε το 50% των φαρμάκων που τους χορηγούν να είναι γενόσημα (αντίγραφα), τα οποία κατά κανόνα είναι πιο φτηνά από τα πρωτότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: