Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το Ε.Κ Λιβαδειάς για την Χάγη και το Δίστομο


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς χαιρετίζει την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να υπερασπίσει στη δίκη της Χάγης τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων στο Δίστομο, θύματα που ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα.
Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την τιμή – μνήμη των θυμάτων και την ηθική ικανοποίηση των απογόνων τους.
Όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις , πριν φτάσει να υπερασπιστούν στη Χάγη μια Ιταλογερμανική δίκη, έπρεπε να είχαν υλοποιήσει την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπως και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, για την κατάσχεση των γερμανικών περιουσιακών στοιχείων ίσης αξίας με το ποσό της αποζημίωσης.
Το Ελληνικό Κράτος πρέπει άμεσα να προβεί και στην καταγραφή στον Προϋπολογισμό του, του χρέους των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε το 1945,να δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα το ποσό των 7,5 δις δολαρίων, τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ και σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 162 δις €, διότι είναι απαιτητό χρέος και ως χώρα θα μας βγάλει από το σημερινό βούρκο στον οποίο μας έχουν οδηγήσει , πάλι σήμερα με πολύ μεγάλη ευθύνη, οι πολιτικές της Γερμανίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: