Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Περιβάλλοντος


Θέση της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ και αξιότιμη κα Υπουργέ,
Γνωρίζουμε όλοι ότι οι Κλιματικές Αλλαγές αποτελούν την μεγαλύτερη σύγχρονη πρόκληση του ανθρώπου και όλοι αναγνωρίζουν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης. Πιστεύουμε και εμείς ότι το δίπτυχο «Εξοικονόμηση & ΑΠΕ» αποτελεί το στρατηγικό πυλώνα πάνω στον οποίο θα πρέπει να επενδύσουμε όλοι για να ξεκινήσει αποτελεσματικά η αντίστροφη πορεία για την λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος.
Για τους λόγους αυτούς βλέπουμε θετικά το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε για διαβούλευση, διότι προσπαθεί να θέσει τέλος στις διοικητικές αγκυλώσεις και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που καθυστερούσαν ή καθιστούσαν πολλές φορές απαγορευτική την ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα μας. Θεωρούμε εξαιρετικά θετικό το πνεύμα του νομοσχεδίου και συμφωνούμε και συνυπογράφουμε και εμείς τις κατ΄ άρθρο παρατηρήσεις και προτάσεις, που κατατέθηκαν από την Greenpeace.
Όπως αντιλαμβάνεστε σαν Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) δεν συμφωνούμε καθόλου με την κριτική, που κατατέθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) και που στάλθηκε και προς εσάς. Μάλιστα, στην επιστολή αυτή υπήρχε μεταξύ άλλων οργανώσεων, χωρίς την ευθύνη και την έγκριση της ΟΕΑ, και η υπογραφή της οργάνωσής μας, της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Ελπίζουμε να μην συνέβη αυτό και με άλλες οργανώσεις. Με την επιστολή αυτή διαχωρίζουμε ξεκάθαρα την θέση μας από τις απόψεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και όσων τις συνυπογράφουν.
Να είστε σίγουροι ότι για όλες τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τις οποίες συμφωνούμε ή διαφωνούμε, έχουμε το θάρρος να εκφράσουμε δημόσια την εποικοδομητική κριτική μας και προτάσεις μας.
Με τιμή
Εκ μέρους της
Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης
Ο Πρόεδρος
Φίλιππος Κυρκίτσος
Δρ. Περιβαλλοντολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: