Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Δυο εκπαιδευτικά προγράμματα από την βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Κατασκευή μάσκας (25/2-1/3/2013) 
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την κατασκευή αποκριάτικης μάσκας. Τα παιδιά, με αφορμή το βιβλίο που θα επιλέξουν να διαβάσουν, θα κατασκευάσουν μάσκες εμπνευσμένες από λογοτεχνικούς ήρωες. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δ, Ε’ ΣΤ’ Τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και θα πραγματοποιηθεί καθημερινά τις πρωϊνές ώρες από 25 Φεβρουαρίου έως και 1 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όρ.). 

Εμψυχώτρια η αρχιτέκτων Μάρω Ρόδη. 


Γνωριμία με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό (8-26/4/2013)  
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει, για μια ακόμη φορά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, βασισμένο σε εκπαιδευτικό υλικό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Το πρόγραμμα αποτελείται από έντυπο υλικό, διαφάνειες, βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αλλά κυρίως ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων, που δίνουν στο μαθητή την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Γ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων. 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά πρωινές ώρες, από 8 έως και 26 Απριλίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όρ.).

 Εμψυχώτρια η αρχιτέκτων Μάρω Ρόδη.