Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Διαμαρτυρία στις φυλακές του Ελεώνα



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί απο το πρωί η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων έξω από τις φυλακές του Ελεώνα για το θάνατο της 40χρονης Κατερίνας Γκουλιώνη κατά την πειθαρχική μεταγωγή της από τη Θήβα στην Κρήτη. Η τελευταία βρέθηκε νεκρή δεμένη πισθάγκωνα μέσα στο καράβι.
Μάλιστα οι κρατούμενες αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους και ζητούν συνάντηση με τη διεύθυνση των φυλακών. Στις φυλακές ακόμη και αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση με τις γυναίκες να φωνάζουν συνθήματα για την Κ. Γκουλιώνη.
Οι κρατούμενες ξεσηκώθηκαν σπάζοντας τζάμια και καίγοντας στρώματα.
Δηλώνουν ότι δεν θα επιστρέψουν στα κελιά εάν δεν συναντηθούν με την επιτροπή.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Πρωτοβουλίας πέρασαν στην νεκρή ζώνη του σωφρονιστικού καταστήματος απο τρύπα που είχε η περίφραξη. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και όχημα της Πυροσβεστικής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό που γράφεις είναι αλήθεια, απορίας άξιο είναι πως την τρύπα στην περίφραξη την αξιοποίησαν οι διαδηλωτές για να εισέλθουν και δεν την είχαν αξιοποιήσει οι κρατούμενες για να εξέλθουν!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και είναι αλήθεια και μπορεί να στο επιβεβαιώσει κάποιος που βρέθηκε σήμερα στις Φυλακές.
Οι πτέρυγες δεν έχουν καμία σχέση με την νεκρή ζώνη. Μεσολαβεί και η μεγάλη περίφραξη και είναι αδύνατον να εξέλθουν οι κρατούμενες.