Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Διπλή ληστεία στην Θήβα!!!


Δυο άτομα λήστεψαν ταυτόχρονα Κωτσόβολο και Μαρινόπουλο…
Επίθεση ανήλικου ROM με πέτρες στην αμαξοστοιχία Αθηνών – Θεσαλονίκης…

Δυο ταυτόχρονες «διπλές» ληστείες, με συνολική λεία 3.100 ευρώ, σημειώθηκαν στην Θήβα το βράδυ της Δευτέρας.
Η ώρα ήταν 8.45 το βράδυ, όταν δυο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα μπήκαν ο ένας στο κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και ο άλλος στο σούπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην δυτική είσοδο της Θήβας.
Με την απειλή όπλων πήραν ο ένας 600 ευρώ από τον Κωτσόβολο και φορητούς υπολογιστές, ο άλλος 2.500 ευρώ από τον Μαρινόπουλο και ταυτόχρονα έφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μισή ώρα νωρίτερα, ανήλικος Τσιγγάνος έριξε πέτρα στο παμπριζ της διερχόμενης αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Το παμπρίζ έσπασε, ευτυχώς όχι επικίνδυνα, οι Αστυνομικοί που έφτασαν εκεί εμπόδισαν τα χειρότερα και η αμαξοστοιχία συνέχισε την πορεία της…

Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε απο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ ο Γιώργος Κατσέλης


Την παραίτηση του απο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ υπέβαλε σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γιώργος Κατσέλης.
Πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη αφού ο κ. Κατσέλης είχε εκφράσει την διαφοροποίηση του απο την σημερινή Δημοτική Αρχή ενώ είχε καταθέσει και αίτηση υποψηφιότητας στο ΠΑΣΟΚ με την οποία διεκδικεί το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου.

Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο!!! 79χρονη απο τα Λεύκτρα καλλιεργούσε χασίς!!!


Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 30-08-2010, στα Λεύκτρα Βοιωτίας, μία (1) ημεδαπή ηλικίας 79 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια-εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψή της επετεύχθη, με συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στα πλαίσια γενικευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών και την καταστολή της δράσης των καλλιεργητών δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ενήργησαν αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία της δράστιδας, στον αύλιο χώρο της οποίας ανευρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δεκατρία (13) δενδρύλλια κάνναβης μετά πλήρους ριζικού συστήματος, εκ των οποίων τα πέντε (5) ύψους από 2,50 έως 2,60 μέτρα και τα λοιπά οχτώ (8) ύψους 1,20 έως 1,75 μέτρα.
Ομοίως, ανευρέθηκαν, στο υπόγειο χώρο της οικίας αποξηραμένα φύλλα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (118) γραμμαρίων και στο σαλόνι αυτής, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (8,2) γραμμαρίων.
Δενδρύλλια και ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Ανωτέρω συλληφθείσα, με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Διαβάστε περισσότερα...

Εντάξεις έργων στο Ε.Π Θεσσαλίας-Στερεάς-Ηπείρου 2007-2013


Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» και συγκεκριμένα στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 05 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας» και στον ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 58 – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ έργα προϋπολογισμού 7.5 εκατ. Ευρώ:
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΑΙΛΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 650.000,00
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΩΝ ΡΙΤΖΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΞΥΛΙΘΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
250.000,00
ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 400.000,00
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ (Γ΄ΦΑΣΗ) 850.000,00
ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΩΝ ΑΤΤΑΛΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 300.000,00
ΣΤΕΡΕΩΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ NAOY ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
150.000,00

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ 400.000,00
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΚΥΡΟΥ (ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ) 500.000,00
ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Ν. ΚΛΙΤΥΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΡΕΤΡΕΙΑΣ 700.000,00
ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΚΥΡΟΥ 3.328.700,00
Τα έργα αφορούν στην ανάδειξη και βελτίωση των υποδομών που συμβάλλουν στην αύξηση του βαθμού επισκεψιμότητας των μνημείων αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 05 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας», και στον ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 61 – Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση εντάχθηκαν έργα προϋπολογισμού 1,02 εκατ. Ευρώ :
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΓΠΣ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΚΙΡΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ 175.714,14
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 151.792,98
ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ Ν ΦΩΚΙΔΑΣ 164.987,28
ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ 158.366,64
ΓΠΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ 373.340,58
Τα έργα αφορούν σε Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και σε Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης.
Στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 05 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας», και στον ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 45 – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΥΔΑΤΟΣ (ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ) εντάχθηκε ένα έργο προϋπολογισμού 935.206,61 Ευρώ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 935.206,61
Το έργο αφορά στην κατασκευή έργου αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αγίου Κωνσταντίνου με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς συνολικού μήκους 10,6 χιλιομέτρων. Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των απαραίτητων συνοδών έργων για τον έλεγχο και λειτουργία των δικτύων(φρεάτια κ.λ.π.).
Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα...

"Βούλιαξε" απο κόσμο το Μοσχοπόδι


Περισσότερους απο 3.οοο θεατές είχε χθες η συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου που έγινε στο θέατρο Μοσχοποδίου. Η Θηβαία καλλιτέχνης μάγεψε, όπως πάντα το κοινό.
Στο πλευρό η, επίσης υπέροχη, Μάρθα Φριντζήλα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων


Η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη της Δημοτικής αρχής στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων, μέσα στο αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, που έχει διαμορφώσει η δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της πατρίδας μας και η επιβολή δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, προς εκπλήρωση των όρων του «μνημονίου δανειοδότησης», που μας επέβαλε η «Τρόικα», δημιουργεί έντονο προβληματισμό, ως προς την ορθότητα των αποφάσεων και την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων πολιτικών και κομματικών μηχανισμών, που δρουν τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Ο επανακαθορισμός πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αξιών και προτεραιοτήτων απασχολεί ήδη τα επιτελεία όλων των πολιτικών κομμάτων και δημιουργεί έντονο κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των δυνάμεων που επιζητούν την χάραξη μιας νέας πορείας και εκείνων που απεγνωσμένα προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
Σε τοπικό επίπεδο, με αντίστοιχο τρόπο....

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή προγράμματος Πινδαρείων για την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΝΠΔΔ
Τηλ: 2262 0 29244

Σας ενημερώνουμε ότι η θεατρική παράσταση «Ο Θάνατος του Εμποράκου» με τον Θύμιο Καρακατσάνη που ήταν προγραμματισμένη για την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Σεπτεμβρίου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ για τεχνικούς λόγους με ευθύνη του Θιάσου.
Στην θέση της παράστασης αυτής, προγραμματίστηκε εκδήλωση με την Λαϊκή Ορχήστρα Θήβας (Ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια).
Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία ώρα 21:00 μ.μ.
Παίζουν: Β. Παπάζογλου, Γ. Βενιζέλος, Χ. Μελιτζάνης, Β. Σταματάκης, Κ. Δέδες, Γ. Χριστοδουλή.

Διαβάστε περισσότερα...

Θήβα-Επαμεινώνδας Λεύκτρων την Κυριακή


Πρώτο επίσημο παιχνίδι για φέτος είναι την Κυριακή στης 17:00 για το κύπελλο Βοιωτίας με τον Επαμεινώνδα στο γήπεδο Λεύκτρων.

Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε τις διαγραφές η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας


Μετά την δημόσια δήλωση του Τρομπούκη Κωνσταντίνου υπέρ της υποψηφιότητας του Ιωάννη Πατσαντάρα, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ αναστέλλει κάθε κομματική του δραστηριότητα και συμμετοχή σε κάθε κομματική διαδικασία , ενώ παράλληλα τον παραπέμπει στην ΕΚΑΠ για οριστική διαγραφή από το κίνημα.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Οικολόγοι πράσινοι για την επιδημιολογική μελέτη στα Οινόφυτα:


Τα επιστημονικά δεδομένα (ξανά)φωνάζουν, η κυβέρνηση φλυαρεί

Ασφαλές πανελλαδικό όριο τώρα για το εξασθενές χρώμιο, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Τραγική επιβεβαίωση των καταγγελιών της Τοπικής Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και της ανάγκης για άμεσα δραστικά μέτρα, αποτελεί για τους Οικολόγους Πράσινους η επιδημιολογική μελέτη για τα Οινόφυτα που παρουσιάζει δραματικά αυξημένο τον αριθμό των θανάτων από καρκίνο στην περιοχή.
Σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιδημιολογική μελέτη για τα Οινόφυτα δικαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας και δίνει νέα ώθηση στο αίτημα να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα. Παράλληλα όμως επιβεβαιώνει δραματικά την ανάγκη για άμεση θέσπιση ασφαλούς πανελλαδικού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό. Τα επιστημονικά δεδομένα φωνάζουν, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να συνεχίσει να φλυαρεί. Η επιμονή της να παραπέμπει το θέμα σε μελλοντικά επιστημονικά συνέδρια και να μεταθέτει επείγουσες αποφάσεις ζωής και θανάτου στο απώτερο μέλλον, ουσιαστικά αποτελεί «θανατική καταδίκη με κλήρωση» για άγνωστο αριθμό συμπολιτών μας».
(ακολουθεί αναλυτική τοποθέτηση της Θεματ. Ομάδας Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων)

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

«Κοινοτική Πρωτοβουλία Jessica, Κοινή Ευρωπαϊκή Υποστήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις σε Αστικές Περιοχές»


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιεί την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 6 στη Λαμία), ημερίδα με θέμα :
«Κοινοτική Πρωτοβουλία Jessica, Κοινή Ευρωπαϊκή Υποστήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις σε Αστικές Περιοχές»
Στην ημερίδα θα παραβρεθούν η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κος Ευάγγελος Κακκαβής, το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κος Ιωάννης Λυπιρίδης και το Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κος Χρήστος Κοντογεώργος.
Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός JESSICA αποτελεί ένα νέο εργαλείο αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης στις αστικές περιοχές.
Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός JESSICA καλύπτει δράσεις ανάπτυξης αστικών κέντρων όπως ενεργειακή αποδοτικότητα και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) σε δημόσια κτήρια, οικίες υπό προϋποθέσεις, «καθαρές» αστικές μεταφορές, υποδομές πολιτιστικής κληρονομιάς για τουριστικούς σκοπούς, αστικές αναπλάσεις, ανάπλαση παλαιών βιομηχανικών χώρων, δημόσιες μεταφορές, ύδρευση - αποχέτευση κ.λπ., με την μορφή επιστρεπτέας χρηματοδότησης.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις , οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια καθώς και Κοινωνικοί Φορείς της Περιφέρειας.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χάρρυ Κλυνν σήμερα στη Λιβαδειά


Τον ακολουθούν κατά πόδας, κατά κεφαλήν, κατά μάνα, κατά κύρη και τον συνοδεύουν οι επικηρυγμένοι ανά την επικράτεια διάσημοι καλλιτέχνες του καλλιτεχνικού πατινάζ «ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ» και δέκα ακόμα καλλιτέχνες του βουνού και του κάμπου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Τότη Καραλίβανου.
Έκτακτη εμφάνιση πραγματοποιούν η μπάντα πνευστών της Ιεριχούς, ο Τάσος Μαντέλης, ο Γιώργος Βουλγαράκης, το οικολογικό πάρκο Αμφιθέας, ο Πολιτιστικός Όμιλος Άνω Ραχούλας, τα διόδια Μαλγάρων, το ρέμα της Χελιδονούς, ο σύλλογος αποφυλακισθέντων φοροφυγάδων Κορυδαλλού και η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής!
Την οργάνωση και προβολή της περιοδείας επιμελήθηκε ο κ. κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς που πολέμησαν το 1348 στη μάχη του Δράμαλη του νεότερου και κατόρθωσαν να νικήσουν στην κατηγορία ΠΟΡΤΕΣ τον στρατηγό CHRISTOFORAKO με τρία ένα σετ στο ζετέ, 108-67 στο αρασέ και 5-0 στο βερεσέ…
Σ’ αυτούς ανήκει και το πασίγνωστο σλόγκαν: «Κάθε πόλη και Χάρρυ Κλυνν κάθε χωριό και Τραμπάκουλας».
Και όπως έλεγε και ο μέγας ποιητής… «Σαν πας στον πηγαιμό για Ανδραβίδα να εύχεσαι να έχει κόσμο στο ταμείο…»

Καλή σας διασκέδαση... και το κρίμα στο λαιμό σας!
ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2010
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ & ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάλλεται "Ο θάνατος του εμποράκου"


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΝΠΔΔ
Τηλ: 2262 0 29244

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: ΑΝΑΒΟΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η θεατρική παράσταση «Ο Θάνατος του Εμποράκου» με τον Θύμιο Καρακατσάνη που ήταν προγραμματισμένη για την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Σεπτεμβρίου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ για τεχνικούς λόγους με ευθύνη του Θιάσου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάσα δροσιάς από σήμερα


Πτώση της θερμοκρασίας, με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στο Αιγαίο.
Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη:
Θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση θα υπάρξει το βράδυ από τα δυτικά. Τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξίου - Φριντζήλα, σήμερα στη Θήβα





Στο Θέατρο Μοσχοποδίου "Μελίνα Μερκούρη" στις 21:30






Περισσότερα εδω
Διαβάστε περισσότερα...

«Λανθασμένοι χειρισμοί στον Ασωπό»


Ο πάτερ Ιωάννης, ο οποίος ηγείται της κίνησης πολιτών για το ζήτημα της μόλυνσης του Ασωπού, σχολίασε σε δηλώσεις του τους χειρισμούς του ΥΠΕΚΑ και των αρμόδιων τοπικών φορέων, καταγγέλλοντας τις πολιτικές που ακολούθησαν.
«Όταν προέκυψε το θέμα, πριν από τρία χρόνια, αντί να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει ότι η περιφέρεια παίρνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και χρεώνει το κόστος στους ρυπαίνοντες, έτσι ώστε να γίνουν έργα με την ευθύνη της ΕΥΔΑΠ, ο τότε υπουργός μοίραζε εκατομμύρια ευρώ στους δημάρχους για να φτιάξουν μικρά ταχυδιυλιστήρια, για να τροφοδοτείται ο κάθε οικισμός με καθαρό νερό».
Συνεχίζοντας, ο ιερέας κατηγόρησε τους δημάρχους και τους εργολάβους ότι έκαναν τα έργα μισά και ότι αυτά δεν παρακολουθούνταν επί εικοσιτετραώρου βάσεως, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής έλεγχος για την ποιότητα του νερού «γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, που συντάχθηκε στις 14/7/2010».
Μιλώντας για την οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί στην περιοχή και για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν εφεξής, είπε: «Πλήρης αποκατάσταση στο οικοσύστημα της περιοχής είναι δύσκολο να επιτευχθεί στη γενιά τη δικιά μας. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μπουν τα θεμέλια, για να γίνει η περιοχή μας ασφαλέστερη και πιο φιλόξενη περιβαλλοντικά».
Υπογράμμισε, δε, ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως: διακοπή της ρύπανσης από τις βιομηχανίες, εξορθολογισμός της αδειοδότησής τους και της λειτουργίας τους και αυστηρός έλεγχος.
Πηγή: Ζούγκλα gr.

Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία Μανώλη Μητσιά – Θ. Μπάκα στη Θήβα!


Θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου

Ο ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες που διαθέτει ο τόπος μας. ΄Εχει διαγράψει μία πλούσια καλλιτεχνική πορεία, καταθέτοντας διαχρονικά έργα και τραγούδια ανυπέρβλητης ομορφιάς, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», τα «Λαϊκά Προάστια», τους «Προσανατολισμούς», τις «Ξένες Πόρτες», τους « Αργοναύτες» κ.α.
Τραγούδια του, όπως το «Μην κλαις», «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», «Πλατεία Βάθης», «Ο ΄Ερωτας το Αρχιπέλαγος», «Αυτές οι ξένες αγκαλιές» και πολλά άλλα, έχουν τραγουδηθεί και τραγουδιούνται αδιάκοπα σε ολόκληρη τη χώρα, από κάθε εκλεκτή συντροφιά.
Ο Ηλίας Ανδριόπουλος έχοντας στις αποσκευές του όλο το πολύτιμο υλικό της συνθετικής του διαδρομής, μας επισκέπτεται για να δώσει μία μοναδική συναυλία στην πόλη μας την Θήβα, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Μοσχοπόδι.
Τα τραγούδια του θα ερμηνεύσουν δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες. Ο διαχρονικός Μανώλης Μητσιάς, μαζί με την νεότερη ερμηνεύτρια, ιδανική στα τραγούδια του Ανδριόπουλου, που κάνει λαμπρή καριέρα στην Ευρώπη, την μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα.
Η συναυλία γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων , που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Δείτε εδω το βιογραφικό του Ηλία Ανδριόπουλου

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Θήβας


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Θα πρέπει να δώσουμε δυναμική παρουσία για την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων.
Οι προτεινόμενες ανατροπές σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές Συμβάσεις και τις ΔΕΚΟ, προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων.
Τα μέτρα που προωθούνται απορρίπτονται κατηγορηματικά και η απάντηση θα δοθεί και θα συνεχισθεί αγωνιστικά μέχρι να δικαιωθούμε.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί την περαιτέρω συρρίκνωση βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Η Κυβέρνηση οφείλει να συμπορευθεί με τις ανάγκες των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας και να απορρίψει τις ακραίες και νεοφιλελεύθερες συνταγές.
Οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 31-8-2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:30μ.μ.
Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Θήβα το Σάββατο 11-9-2010, στις 08:00π.μ. από το ΚΤΕΛ Θήβας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου Θήβας 22620-29694.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Δ. Δημητρίου
Ο Γεν. Γραμματέας Επ. Θεοδώρου

Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή ΔΕΠΟΔΑΘ στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης


«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε,
Η διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στη χώρα μας, είναι μείζον θέμα, αφού σε πολλές περιοχές εξακολουθεί η λειτουργία των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) δηλαδή οι χωματερές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια υγεία & το περιβάλλον.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται, με την επικείμενη καταδίκη της χώρας μας λόγω της συνέχισης λειτουργίας των ΧΑΔΑ με τέσσερα χρηματικά ποσά, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Φο.Δ.Σ.Α.), το οποίο εκπροσωπεί 46 Φορείς όλης της χώρας, στην πρόσφατη 4η πανελλήνια συνάντηση του, που πραγματοποιήθηκε στις 25, 26 & 27 Ιουνίου 2010 στην Ζάκυνθο, αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες με τους επιμέρους Φορείς όλης της χώρας και μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων.
Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας είναι μια από αυτές που δεν έχουν ακόμη λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, αφού σε μεγάλο μέρος των 4 από τους 5 Νομούς της, Λειτουργούν ΧΑΔΑ.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Κρεοπωλεία Αφοι Ματσαγγούρα


Δείτε φωτογραφίες απο το κατάστημα στην νέα μας διεύθυνση

Μεριμνούμε για την παροχή των καλύτερων κρεάτων στην αγορά.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές υγιεινής.
Με σεβασμό στον καταναλωτή, προσφέρουμε μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία ντόπιων κρεάτων που καλύπτουν όλες τις γευστικές απαιτήσεις.
Οι φιλικές τιμές, η άριστη ποιότητα, η άμεση εξυπηρέτηση και το φιλικό περιβάλλον, θα ικανοποιήσουν και τον ποιο απαιτητικό μας πελάτη.
Είμαστε κοντά σας και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
Μεταφερθήκαμε σε νέο υπερσύγχρονο κατάστημα στην οδό Αγίου Αθανασίου 15. τηλ 22620 26675.
(2ο κατάστημα στον Συνοικισμό Οδός Αγίας Ελένης τηλ: 22620 26207

Διαβάστε περισσότερα...

Πιλοτικός ο Ν. Βοιωτίας ή πρότυπο η ΝΑΒ;


από τον πολιτικό μηχανικό
Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου


Μετά μια ολιγοήμερη φυγή από τη Θήβα ο δρόμος της επιστροφής περιελάμβανε υποχρεωτική διανυκτέρευση στα Καμένα Βούρλα. Σε κεντρική παραθαλάσσια καφετέρια δύο - τρείς παρέες Βοιωτο- Λοκρών είχαν γίνει μια. Σχολίαζαν κάποιο άρθρο στο «E 11/8» με τίτλο ‘’Τι δημάρχους και νομάρχες χρειαζόμαστε’’ και έψαχναν για τον καταλληλότερο υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ.
Ο έγκριτος δημοσιογράφος έγραφε μεταξύ άλλων: ‘’ …. αν ..πρέπει να επιλέξουν πρόσωπα .. από την κεντρική πολιτική σκηνή, …. ή…από τον χώρο της Τ. Α., που … να έχουν καταγράψει θετική πορεία στα αυτοδιοικητικά ….. Με τον «Καλλικράτη» η ΤΑ θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες, θα διαχειρίζεται περισσότερα χρήματα. Θα λειτουργεί πιο αυτόνομα από την κεντρική εξουσία… Θα χρειαστούν… άνθρωποι …να απαλλάξουν την ΤΑ από τις διαχρονικές παθογένειές της και να την καταστήσουν ικανή να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις αυξημένες ευθύνες που τις ανατίθενται..’’.
Κάποιος σε αυτό το ερώτημα...

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Πόσιμο νερό ώς το 2011 στα Οινόφυτα


Τις επόμενες ημέρες οι εξαγγελίες για ολόκληρο το πρόγραμμα μεταφοράς νερού

Ξεκινά άμεσα – με χρηματοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος – από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η δημοπράτηση των απαιτούμενων έργων για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και της μεταφοράς νερού από το Μόρνο. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη για τον Ασωπό, παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπιλη και του αντιπροέδρου του ΣΕΒ Ευθύμιου Βιδάλη.
Επιπλέον, το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα επεξεργασθεί την αναθεώρηση του κανονισμού για το πόσιμο νερό σε ό,τι αφορά το όριο περιεκτικότητας του εξασθενους χρωμίου.
«Δεν χρειάζεται κανένα πόρισμα για να καταλάβουμε ότι το νερό είναι ακατάλληλο» σημείωσε την Παρασκευή στο ΣΚΑΪ ο γγ. Υδάτινων Πόρων του υπουργείου Περιβάλλοντος Ανδρέας Ανδρεαδάκης.
Όπως τόνισε, η τροφοδότηση των Οινοφύτων με πόσιμο νερό από Μόρνο και η αναβάθμιση του διυλιστηρίου για την παροχή καθαρού νερού σε 24ωρη βάση, αποτελούν προτεραιότητα για το ΥΠΕΚΑ.
Ο κ. Ανδρεαδάκης δεσμεύτηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, η ΕΥΔΑΠ έχει τη λύση έτοιμη και κοστολογημένη και τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα 2011.
Μιλώντας την Πέμπτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικέ εξαγγελίες από την υπουργό Περιβάλλοντος για ολόκληρο το πρόγραμμα μεταφοράς νερού από το Μόρνο στα Οινόφυτα, ενώ η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει την επιτήρηση της περιοχής και θα διευρύνει τους ελέγχους και σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Υγείας της περιοχής, η θνησιμότητα από καρκίνο στα Οινόφυτα είναι αυξημένη κατά 14% σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Βοιωτίας. Ως πιθανότερη αιτία για τους αυξημένους θανάτους θεωρείται η μακροχρόνια παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Ασωπού.
Πηγή Σκάϊ gr

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση της Διοίκησης του Ε.Σ Θήβας με την Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου


Την Τετάρτη 25/8/2010 η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου είχε συνεργασία με την Βουλευτή Βοιωτίας κ. Βασιλική Τσόνογλου με θέμα την στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών.
Η κ. Τσόνογλου στο προγραμματισμένο ραντεβού που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τασούλα, μετέφερε τον προβληματισμό του Εμπορικού Συλλόγου για την έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θηβών.
Η κ. Τσόνογλου μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος αυτού και την ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΟ ΘΗΒΑ: Λύθηκε η συνεργασία με τον Καναρη


Για προσωπικούς λόγους που αφορούν τον ποδοσφαιριστή Καναρη Σπύρο λύθηκε η συνεργασία του με την ομάδα της Θήβας.
Επίσης ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας με τον Δρόσο Παναγιώτη.
Και στους δυο αθλητές ευχόμαστε καλή συνεργασία στις ομάδες που θα επιλέξουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέο Φροντιστήριο Θήβας



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση υποψηφιότητας απο την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας


Tο ΠΑΣΟΚ για το Καλλικρατικό Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας στηρίζει την υποψηφιότητα της Ευαγγγελίας Γρανιτσιώτη πρώην Δημάρχου Αραχώβης.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πινδάρεια 2010 - Πρόγραμμα τριημέρου


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Αυγούστου
Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ΄΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ Ώρα 8:30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Αυγούστου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΝΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΄΄CON ANIMA΄΄ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ Ώρα 9:00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Αυγούστου
1) Παράσταση ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ από το Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ Ώρα 9.00 μ.μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ
2) Δ.Δ. ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
Λαϊκή Ορχήστρα Θήβας με Ρεμπέτικα και Λαϊκά Τραγούδια
Β.ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - Γ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – Χ. ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ – Β. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ – Κ. ΔΕΔΕΣ – Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ
Ώρα 9:00 μ.μ.
Δείτε όλο το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση Μιχάλη Γιαννάκη


Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών θίγει το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των αγροτών από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου και από το Πρόγραμμα Μείωσης της Νιτρορύπανσης, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους αγρότες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση πληρωμής των αγροτών από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου και από το Πρόγραμμα Μείωσης της Νιτρορύπανσης»
Κύριοι Υπουργοί,
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που επηρεάζει δυσμενώς τον αγροτικό τομέα της χώρας, η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί τη σκληρή πραγματικότητα της Ελληνικής Γεωργίας. Οι αγρότες της χώρας δέχονται καίριο πλήγμα εξαιτίας της αδράνειας και αδιαφορίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση.
Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του καλοκαιριού...

Η συνέχεια εδω


Διαβάστε περισσότερα...

Μια νέα απόφαση με ιδιαίτερη σημασία


Του Αθανάσιου Παντελόγλου,
Χημικός- Μsc Βιοχημικός Μηχανικός ΙΤΑΠ

Χρόνια τώρα μιλάμε και λέμε, για την “νέα συσσωρευμένη γνώση” σχετικά με την ιδιαίτερη επίδραση του εξασθενούς χρωμίου πάνω στην ανθρώπινη υγεία και την αναγκαιότητα ειδικών μέτρων ώστε να μην ανιχνεύεται καθόλου, αυτός ο αποκλειστικά ανθρωπογενής, πολλαπλά επικίνδυνος ρύπος στο περιβάλλον των ανθρώπων (πχ. Νερό,αέρας, χώμα κ.λ.π). Μέχρι πρόσφατα, οι διάφοροι φορείς και οι εξουσίες, μας έλεγαν ότι “δεν έχουν βάση” τα λεγόμενα μας.
Καθώς ,σειρά από δημοσιεύσεις τεκμηρίωναν τους ισχυρισμούς μας, άρχισε να υποχωρεί, η αντίδραση τους για την “επιστημονική βασιμότητα -εγκυρότητα” των απόψεών μας. Όμως επέμεναν στην αναγκαιότητα ύπαρξης και σκοπιμότητα χρήσης του εξ ασθενούς χρωμίου και μας χαρακτήριζαν “ρομαντικούς” και μας κατηγορούσαν για έλλειψη ρεαλισμού σε σχέση με το ζητούμενο. Πολλοί, σε πολλούς φορείς, επέμεναν , με έναν εξοργιστικό τρόπο,να αγνοούν τα νέα επιστημονικά δεδομένα,με το επιχείρημα ότι: Οι πληροφορίες αυτές και τα δεδομένα δεν είχαν νομικό -διοικητική υπόσταση . Διότι ,όπως ισχυρίζονταν δεν είχαν συμπεριληφθεί στις “επίσημες αποφάσεις και στις καθοδηγητικές οδηγίες των ευρωπαϊκών οργάνων”. Έτσι κατέληγαν και καταλήγουν να μην δέχονται “να αναγνωρίσουν” τέτοιους κινδύνους από την παρουσία του εξασθενούς χρωμίου και τις ενώσεις του, στο πόσιμο νερό. Η θέση αυτή ήταν λάθος και τώρα γίνεται ακόμη εμφανέστερο ότι είναι οδυνηρό πλέον λάθος. Διότι :
Από αρχής, Ήδη από το 2006 ,στην καθοδηγητική οδηγία 1907/2006, γνωστή ως REACH, που έμπαινε σε πλήρη ισχύ και στην Ελλάδα, από 1η Ιουνίου 2007, και την είχαν ψηφίσει ευρωβουλευτές όλων των ελληνικών κομμάτων , είχε συμπεριληφθεί μια από τις ενώσεις του εξασθενούς χρωμίου στην λίστα των “Πάρα Πολύ Επικίνδυνων Ουσιών” ,με αναγνώριση τις “τριπλής δράσης της”.Αυτό σήμαινε ότι για τις ουσίες αυτές, δεν υπήρχε και δεν μπορούσε να υπάρξει τοξικολογικά οριακή ασφαλής συγκέντρωση (δόση).

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

«Χορό», εκατομμυρίων με το ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων ξεσκέπασαν οι ράμπο του ΣΔΟΕ


Να… θαυμάζει είναι κανείς την εφευρετικότητα κάποιων συμπολιτών μας αφού σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, φορολογικές και υπεύθυνες δηλώσεις δεκάδες «αγρότες» σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και άλλους νομούς της χώρας κατάφεραν και εισέπραξαν από επιστροφές Φ.Π.Α πάνω από 30.000.000 ευρώ εμφανίζοντας εξωπραγματικές πωλήσεις κρεμμυδιών και πατάτας!
Αρχικά, οι «εμπνευστές» της απάτης με τα «χρυσά» αγροτικά προϊόντα πλαστογραφούσαν στοιχεία υπαρκτών επιχειρήσεων και αφού τύπωναν πλαστά τιμολόγια στη συνέχεια τα θεωρούσαν. Με αυτόν τον τρόπο οι συγκεκριμένοι «αγρότες» κατάφεραν να εξαπατήσουν το κράτος και να προσθέσουν ανυπολόγιστα οικονομικά προβλήματα σε δεκάδες μικροεπιχειρηματίες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα πλαστογράφησης είναι ότι εμφανίζεται σουβλατζίδικο από τη Πελοπόννησο να έχει αγοράσει κρεμμύδια και πατάτες αξίας 3.300.000 ευρώ από τα οποία ζητείται επιστροφή ΦΠΑ 363.000 ευρώ. Το τεράστιο μέγεθος της κομπίνας αποδεικνύεται και από την έρευνα που πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών και οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία μόνο στη ΔΥΟ Θήβας κατατέθηκαν το 2009 πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 44,5 εκ ευρώ, με εξωπραγματικές παραγωγές κρεμμυδιών και πατάτας.
Περιπτώσεις που αναφέρθηκαν:
- Εμφανίζεται καθηγητής- ιατρός του πανεπιστημίου Αθηνών να έχει αγοράσει κρεμμύδια συνολικής αξίας 2.200.000 ευρώ με τα οποία ζητούν επιστροφή ΦΠΑ 154.000 ευρώ
- Εμφανίζεται σουβλατζίδικο από τη Πελοπόννησο να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες 3.300.000 ευρώ με τα οποία ζητούν ΦΠΑ επιστροφή 363.000 ευρω
- Εμφανίζεται μικρομάγαζο από χωριουδάκι της Αργολίδας να έχει αγοράσει κρεμμύδια συνολικής αξίας 4.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν ΦΠΑ επιστροφή 440.000 ευρω
- Εμφανίζεται έμπορος από την Αθήνα, που δεν θεώρησε ποτέ τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων, να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες, αξίας 14.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν 30 αγρότες ΦΠΑ επιστροφή 1.540.000 ευρω
- Εμφανίζεται άλλος έμπορος από την Αθήνα που δεν θεώρησε ποτέ τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες, αξίας 10.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν αγρότες ΦΠΑ επιστροφή 1.100.000 ευρω.
Πηγή: Αγροτύπος

Διαβάστε και εδω ανάρτηση που έγινε στις 23/01/09

Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος στην ταλαιπωρία των ΑμεΑ στα διόδια


Κατόπιν αλλεπάλληλων παρεμβάσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και άλλων οργανώσεων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους για το φλέγον ζήτημα της ατελούς διέλευσης των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια της χώρας, ένα σημαντικό μέτρο – ανάσα για τα άτομα με αναπηρία ειδικά την τρέχουσα περίοδο της κρίσης το οποίο τίθεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση από τις ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης των διοδίων και τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτη, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με σχετική ανακοίνωσή του δεσμεύεται για την οριστική ρύθμιση του ζητήματος αυτού, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:
«Όσον αφορά στα πρόσφατα δημοσιεύματα και τη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας «Πολιτών με αναπηρία» της Ν.Δ., περί διακοπής της ελεύθερης διέλευσης των Ι.Χ. των ατόμων με αναπηρία από τους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται και λειτουργούν με Συμβάσεις Παραχώρησης:
1. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, γιατί δυστυχώς, οι Συμβάσεις Παραχώρησης που υπέγραψε και κύρωσε με νόμο στη Βουλή το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν το προέβλεπαν.
2. Παρόλα αυτά, οι εταιρίες Έργων Παραχώρησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κυβέρνησης και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους.
3. Δυστυχώς, παρουσιάστηκαν πρόσφατα, μεμονωμένα περιστατικά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από παρανόηση της παραπάνω δέσμευσης και απαιτήθηκε η καταβολή τελών διοδίων σε ορισμένα οχήματα. Μετά από σχετική επισήμανση δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.
4. Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα προωθήσει ρύθμιση και για την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Το εθνικό αναπηρικό κίνημα εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και καλεί το Υπουργείο να σπεύσει στην οριστική επίλυση και θεσμοθετημένη ρύθμιση της ατελούς διέλευσης των αναπηρικών οχημάτων από τα διόδια άμεσα, δηλώνοντας ότι θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, ενώ θα παρέμβει εάν το Υπουργείο δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Διαβάστε περισσότερα...

Δύο νέες εγκύκλιοι για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές


Υπεγράφησαν χθες από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούση, οι δύο εγκύκλιοι για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Στις εγκυκλίους αυτές αναλύονται σε βάθος μια σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν τους συνδυασμούς, τους υποψηφίους και τους πολίτες ενόψει των θεμελιωδών αλλαγών που επιφέρει ο Καλλικράτης και αφορούν την εκλογική διαδικασία. Ειδικότερα σε αυτές περιγράφονται:
• Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές
• Πώς ασκείται το εκλογικό δικαίωμα
• Θέματα που ενδιαφέρουν τους υποψηφίους όπως είναι τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα, η ποσόστωση των δύο φύλλων και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων
• Θέματα που αφορούν την ανακήρυξη των συνδυασμών και των δικαιωμάτων αυτών καθώς και των διαδικασιών ενστάσεων
• Η μορφή και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων και οι σταυροί προτίμησης για τους υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους καθώς και για τους υποψηφίους συμβούλους των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων
• Αναλυτική περιγραφή του νέου εκλογικού συστήματος που εισάγει ο «Καλλικράτης» μαζί με παραδείγματα
• Χρήσιμα νομικά κείμενα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές



Διαβάστε περισσότερα...

Κοινή ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ – ΤΕΙ


Tο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης ανακοίνωσε μέσα σε ένα σχεδόν πανηγυρικό κλίμα τις βάσεις εισαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Tα ποιοτικά στοιχεία όμως κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για το επίπεδο της παρεχόμενης γνώσεις στα σχολεία.
Ειδικότερα, σε 8 Πανεπιστημιακές σχολές και 56 Τμήματα ΤΕΙ εισάγονται υποψήφιοι με βαθμό πρόσβασης χαμηλότερο του “6”, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως εισάγονται υποψήφιοι σε Τμήματα των ΤΕΙ με βαθμό πρόσβασης μικρότερο της μονάδας. Άραγε έχει αναλογιστεί η ηγεσία του Υπουργείου πως όλα αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Σχολών τους ή απλά μεταθέτει το πρόβλημα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη γενιά άνεργων πτυχιούχων;
Η προφανής απάντηση είναι.....

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

''Σεπτέμβρης'': Ο μήνας εμπρησμών για βοσκότοπους



Του Ανδριανού Γκουρμπάτση, Υποστρατήγου Π.Σ, ε.α, νομικού

Η κτηνοτροφία αποτελεί για τη χώρα μας σημαντική οικονομική δραστηριότητα και η βόσκηση αγροτικών ζώων είναι παράγοντας οικολογικός του μεσογειακού οικοσυστήματος. Στον μεγάλο αριθμό των δασικών πυρκαγιών και των καμένων εκτάσεων, που παρατηρούνται στη χώρα μας, συμβάλλουν και οι προκαλούμενοι από τους κτηνοτρόφους εμπρησμοί.
Η (1) στις (3) δασικές πυρκαγιές με πρόθεση, ποσοστό (32,4%) κατά μέσο ετήσιο όρο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας μου, για τα αίτια των δασικών πυρκαγιών, για το διάστημα (2000-2009), προκαλούνται από τους κτηνοτρόφους, με κίνητρο τη βελτίωση βοσκοτόπων. Οι πυρκαγιές αυτές προκαλούνται σε περιόδους, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και η βλάστηση ξηρή. Προκαλούνται κυρίως τον μήνα Σεπτέμβριο.
Τούτο γιατί, η φωτιά είναι για τους κτηνοτρόφους μια παραδοσιακή τεχνική, π.χ Κρήτη, ένα μέσο (εργαλείο) : 1) ελέγχου της ανεπιθύμητης βλάστησης, 2) παραγωγής επιθυμητής βλάστησης (ποώδη είδη), που αναγεννάται στις καμένες εκτάσεις με τη βροχή από την αθρόα φύτρωση των σπόρων και 3) για τη δημιουργία νέων βοσκοτόπων με την καταστροφή του δάσους, σε περίπτωση και χρησιμοποιείται κάτω από τις ανωτέρω συνθήκες την περίοδο εμφάνισης των πρώτων φθινοπωρινών βροχών.
Οι πυρκαγιές αυτές οδηγούν σε ερημοποίηση της περιοχής.Πολλές από τις πυρκαγιές με το ως άνω κίνητρο υπήρξαν καταστροφικές γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη ή αγνοήθηκαν οι επικρατούσες μετεωρολογικές και άλλες συνθήκες και παράγοντες, που ευνοούσαν την επέκταση τους.
Επιβάλλεται λοιπόν η Πολιτεία να δει τη σχέση δάσος - βόσκηση - πυρκαγιά και να λάβει μέτρα θεσμοθέτησης της διαχείρισης ελεγχόμενης φωτιάς για τη βελτίωση βοσκοτόπων.

Διαβάστε περισσότερα...

Αιτία θανάτου ο μολυσμένος Ασωπός;


Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της επιδημιολογικής μελέτης στα Οινόφυτα, η οποία κατέδειξε αυξημένη θνησιμότητα στους κατοίκους της περιοχής από καρκίνο του ήπατος, καρκίνο των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως, και καρκίνο του πνεύμονα. Τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και χρηματοδοτείται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), θα παρουσιαστούν στο συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας στη Σεούλ στα τέλη Αυγούστου 2010
Σύμφωνα με την επιστημονική υπεύθυνη κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρώτο αυτό μέρος της μελέτης εξετάζει τη θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο. Τον πληθυσμό της μελέτης αποτελούν 5842 άτομα που κατά την περίοδο 1999-2009 ήταν Δημότες αλλά και μόνιμοι κάτοικοι των Οινοφύτων. Κατά τη διάρκεια των 11 ετών της παρακολούθησης καταγράφηκαν 474 θάνατοι, 118 εκ των οποίων οφείλονταν σε καρκίνο. Η θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο ήταν για αυτά τα 11 έτη κατά 14% υψηλότερη από εκείνη των κατοίκων της Βοιωτίας. Όσον αφορά στην αιτία θανάτου, η μελέτη έδειξε ότι ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η θνησιμότητα από καρκίνο του ήπατος, καρκίνο των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως για τις γυναίκες, αλλά και από καρκίνο του πνεύμονα.
Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι πιθανή αιτία των παρατηρούμενων αυξήσεων στους παραπάνω καρκίνους είναι η επί μακρόν παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό των Οινοφύτων. Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος για την απόδοση αιτιωδών σχέσεων, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν συμβάλει στα αποτελέσματα και άλλοι ρυπαντές τόσο στο νερό όσο και στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον, πρέπει να επισημανθεί ότι τα ευρήματα αφορούν μόνο στοιχεία θνησιμότητας και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται η επίδραση και άλλων παραγόντων όπως το κάπνισμα και οι επαγγελματικές εκθέσεις. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το νερό των Οινοφύτων σύμφωνα με τη δημοτική αρχή δεν χρησιμοποιείται πλέον.
Κατά την επόμενη φάση της επιδημιολογικής μελέτης θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τους πλησιέστερους συγγενείς των θανόντων από καρκίνους που παρουσίασαν μεγάλη αύξηση και θα συνεχιστεί η μελέτη νοσηρότητας του Παρατηρητηρίου Υγείας Οινοφύτων στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περίπου 2000 άτομα. Σύμφωνα με τους ερευνητές κρίνεται σκόπιμο να επεκταθεί η μελέτη τόσο χρονικά (μετά το 2010) όσο και τοπικά σε κοντινές περιοχές ή άλλες περιοχές με παρόμοιες μορφές ρύπανσης.
Η μελέτη θνησιμότητας ολοκληρώθηκε με την ενεργό συμμετοχή επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, καθώς και τα Πανεπιστήμια του Harvard και του Dartmouth.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη δύο ατόμων για απαγωγή, ληστεία και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων στην Οινόη


Ζητούσαν λύτρα για να απελευθερώσουν τον 18χρονο

Συνελήφθησαν χθες (25-08-2010), στο Βασιλικό Ευβοίας, δύο (2) αλλοδαποί πολίτες Πακιστάν, ηλικίας 27 και 35ετών αντίστοιχα, κάτοικοι ομοίως και αναζητούνται τρεις (3) ακόμη ομοεθνείς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της χθες, στο σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης, οι πέντε (5) συνολικά δράστες, οι οποίο επέβαιναν σε δυο (2) ΙΧΕ αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα (1) κλειστού τύπου, προσέγγισαν τρεις (3) ομοεθνείς τους, ηλικίας 40, 39, και 18ετών, αντίστοιχα, κατά την έξοδό τους από τον σταθμό και με την απειλή σπασμένων φιαλών, απέσπασαν από τον 40χρονο, το χρηματικό ποσό των χιλίων τριάντα (1030) Ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Εν συνεχεία, προέβησαν στην αρπαγή του 18χρονου υιού του, τον οποίo και επιβίβασαν δια της βίας στο ΙΧΕ αυτοκίνητο κλειστού τύπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μεσημβρινές ώρες της ιδίας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα του απαχθέντα και απαίτησαν το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) Ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Σχηματαρίου, εντόπισαν χθες το βράδυ και συνέλαβαν στην περιοχή Βασιλικού Χαλκίδας, τους δύο (2) εκ των δραστών, οι οποίοι κατονόμασαν τους δύο (2) συνεργούς τους και αναζητούνται, ενώ ο 5ος παραμένει άγνωστος.
Μετά την σύλληψή τους, οι συνεργοί τους άφησαν ελεύθερο τον 18χρονο, ο οποίος και επέστρεψε στην οικία του.
Οι δύο (2) συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Δημάρχου Θηβαίων για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εύχομαι καλές σπουδές στους επιτυχόντες.
Η επιτυχία σας είναι η ευόδωση των προσπαθειών σας και η υλοποίηση των ονείρων σας.
Ταυτόχρονα αποτελεί την βάση για την σταδιοδρομία σας και την πρόοδο της χώρας μας.
Σε εσάς που δεν γευτήκατε την επιτυχία θα ήθελα να πω ότι υπάρχει και άλλη ευκαιρία την οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε επιτείνοντας τις προσπάθειες σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Με επιτυχία η συναυλία του Κώστα Φέρρη "Ονείρου Ελλάς"


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η συναυλία του Κώστα Φέρρη «Ονείρου Ελλάς», που διοργάνωσε με επιτυχία το Πνευματικό Κέντρο.
Ήταν ιδιαίτερη η τιμή για τον Δήμο Θηβαίων και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πινδάρεια 2010» που ο Κώστας Φέρρης και το «Καφέ Αμάν» βρέθηκαν στην πόλη μας.
Το κοινό που γέμισε στην κυριολεξία την κεντρική πλατεία και τους γύρω χώρους είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει με ρεμπέτικα παραδοσιακά τραγούδια απολαμβάνοντας μια ποιοτική μουσική εκδήλωση.
Στην συναυλία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος ο οποίος παρέθεσε δείπνο στον κ. Φέρρη και το συγκρότημα «Ονείρου Ελλάς».















Σήμερα στα «Πινδάρεια 2010» ο Προοδευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» Ν. Μελί Μεγάρων θα παρουσιάσει στην κεντρική πλατεία ώρα 20:30 μ.μ. παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ παρέα με την ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ την ερχόμενη Δευτέρα στις 30 Αυγούστου στη ΘΗΒΑ


Όπως είναι ήδη γνωστό η Θήβα θα φιλοξενήσει την Χάρις Αλεξίου και τη Μάρθα Φριντζήλα την ερχόμενη Δευτέρα στις 30 Αυγούστου στο Θέατρο Μοσχοποδίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2010».
Η Χάρις Αλεξίου παρέα με την Μάρθα Φριντζήλα φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό το τραγούδι που μιλάει στο πιο ζωντανό και βαθύ μας συναίσθημα.
Η δυναμικότητα και ο συναισθηματισμός της Χάρις Αλεξίου και το πολύπλευρο ταλέντο της Μάρθας Φριντζήλα, σε μια μουσική συνομιλία, πάνω στη σκηνή, έναν καλλιτεχνικό διάλογο, που θα κινηθεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο τραγούδι.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Β. Τσόνογλου-Βυλλιώτη για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2010



Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στις σχολές ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης της χώρας μας θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές μας που πέτυχαν το στόχο τους.
Για μια ακόμη χρονιά, οι εκπαιδευτικοί του νομού μας συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία των παιδιών μας, ενώ δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον ουσιαστικό ρόλο που επιτελεί η οικογένεια στηρίζοντας τα παιδιά κατά τη δύσκολη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες εύχομαι να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τα χρόνια των σπουδών τους, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που θα θέσουν για το μέλλον τους.
Για όσους δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει, ας μην απογοητεύονται. Με ψυχραιμία, οφείλουν να εξετάσουν τις εναλλακτικές επιλογές τους και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους. Πάντα σε μια ήττα κρύβεται μια νίκη.
Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους Καλή Πρόοδο και Καλή Επιτυχία στην εκπλήρωση των στόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε για μια ακόμη φορά η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Σε σύσκεψη που έγινε υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γρηγόρη Τασούλα και με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την αύξηση της εγκληματικότητας.
Ο κ. Γενικός εισέπραξε την ανησυχία των παρευρισκομένων ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών με επιπλέον μάχιμο προσωπικό, με νέα οχήματα και εξοπλισμό που θα διευκολύνει το έργο πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.
Η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κατανόησε τα προβλήματα που υπάρχουν σημειώνοντας ότι είναι κοινά σε όλη την χώρα ενώ υπογράμμισε με έμφαση ότι στόχος του Υπουργείου είναι η Προστασία του Πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα...

Ελισσαίος Μαμμής: Περί του Δημόσιου διάλογου


Τον τελευταίο καιρό, και όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές, εμφανίζεται πάλι το γνωστό φαινόμενο ψιθυρισμών περί «εντιμότητας», «ανεντιμότητας», μέχρι και καταγγελίες που φτάνουν τα όρια της γελοιότητας, περί...σπιτιών στη Μύκονο κλπ, με προκλήσεις να απαντηθούν από εμάς. Οσο και να προκληθώ, σε τέτοιου είδους σχόλια δεν πρόκειται να απαντήσω. Αν κάποιοι αυτό το θεωρούν απόδειξη αδυναμίας, ας το θεωρούν. Δεν είναι όμως. Είναι συνειδητή επιλογή.
Θα πρότεινα στους σκεπτόμενους που συμμετέχουν σε αυτό το δημόσιο διάλογο, το κλασικό βιβλίο του Γκουστάβ Λε Μπον «Η ψυχολογία των μαζών», και ειδικά το κεφάλαιο «Οι εκλογικές μάζες». Είναι μια αξιοπρόσεκτη ανάλυση του ρόλου και του τρόπου της δημαγωγίας, και των συνεπειών που έχει στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Εχω μια βασική αρχή: οι πολιτικοί ή οι κομματικοί αντίπαλοι είναι κατ’ αρχήν ΣΕΒΑΣΤΟΙ, γιατί η διαφωνία είναι ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ στοιχείο της δημόσιας ζωής. Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται στη βάση κριτικής των πεπραγμένων, στη βάση προτάσεων. Η προσπάθεια φθοράς με ψιθύρους και καταγγελίες, μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα αποτελεσματική.Ουσιαστικά όμως δεν φθείρει μόνο τον όποιο αντίπαλο. Φθείρει την ίδια την ουσία της πολιτικής ζωής. Δεν λειτούργησα ποτέ έτσι, δεν πρόκειται να λειτουργήσω έτσι, και επομένως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή μου μια τέτοια φθοροποιό αντιπαράθεση.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Τι δείχνουν τα γκάλοπ σε Θήβα και Λιβαδειά σύμφωνα με το diavima.gr


Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων σε Λιβαδειά και Θήβα στο πλαίσιο των διαδικασιών της επιλογής υποψηφίων δημάρχων παρουσίασε χθες το ΠΑΣΟΚ στα στελέχη του κόμματος από τη Βοιωτία. Για τον δήμο Λιβαδειάς με την συντριπτική διαφορά των περίπου 10 μονάδων προηγείται ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και νυν δήμαρχος Χαιρώνειας Νίκος Παπαγγελής του νυν δημάρχου Λιβαδειάς Δημήτρη Τσιφή.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ποσοστό που συγκεντρώνει ο κ. Παπαγγελής βρίσκεται κοντά στο 27% ενώ του κ. Τσιφή κοντά στο 17%. Στη Θήβα επίσης με συντριπτική διαφορά προηγείται ο νυν δήμαρχος Νίκος Σβίγγος έναντι των συνδιεκδικητών του χρίσματος κκ. Χαλβατζή, Ψυχογιού και Χρήστου.
Όσον αφορά στη Λιβαδειά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη όλοι διαπιστώνουν εδώ και καιρό, την συνεχή πτώση του δημάρχου Δ. Τσιφή.

Η συνέχεια εδω

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Μιχάλη Γιαννάκη για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών


Την ώρα που οι ελληνικές οικογένειες βιώνουν δραματικά στην καθημερινότητά τους τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες μαθητές πλημμυρίζουν με περηφάνια τις οικογένειες και τους καθηγητές τους και διανοίγουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την ελληνική κοινωνία με την επιτυχία τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στην Βοιωτία, είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί ακόμα περισσότεροι νέοι συμπολίτες μας περνούν το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γιατί ο τόπος μας χρειάζεται ανθρώπους άξιους και καταρτισμένους.
Εύχομαι σε όλους τους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία. Αλλά και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν, να μη φυγομαχήσουν και να μετατρέψουν αυτή την εμπειρία σε μια νέα αρχή για νέους στόχους και νέες προσπάθειες.
Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους!

Διαβάστε επίσης δύο ακόμα δηλώσεις του Βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα...

Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Συνάντηση με την ηγεσία του Υ.Π.Ε.ΚΑ. για ύδρευση Νεοχωρακίου-Ελεώνα


Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είχε την Τρίτη (24-8-2010) η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου.
Συμμετείχαν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ κ. Γιάννης Πάσσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να αναβαθμιστεί και επεκταθεί το διυλιστήριο νερού Οινοφύτων-Σχηματαρίου με τροφοδοσία του από τον Μόρνο καθώς και η κατασκευή των απαιτούμενων έργων δικτύων ύδρευσης στον Ελαιώνα και στο Νεοχωράκι.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει τα έργα σε συνεργασία και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ στη Θήβα για το παζάρι


Πολύς ο κόσμος στο παζάρι της Θήβας και φυσικά ποικίλος στην δράση του, καλή ή κακή, όμως όλα μέχρι στιγμής έχουν εξελιχθεί ομαλά σε σχέση βέβαια με την εγκληματικότητα!
Γιατί; Με διαταγή του Αστυνομικού Δ/ντή Βοιωτίας Κ. Τουρκοχωρίτη έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Θήβας με δυο ΟΠΚΕ και επιπλέον ομάδες ΔΙ.ΑΣ του Νομού, με απώτερο σκοπό την πρόληψη κλοπών, ληστειών και ελέγχων στην περιοχή μας.
Τα παραπάνω δήλωσε ο Διοικητής Ασφάλειας Θήβας Ν. Τρικαλίτης, ο οποίος μάλιστα υπογράμμισε κι έχουν σημασία τα λεγόμενα του: « Είμαστε αρωγοί στο συγκεκριμένο έθιμο και στηριζόμαστε στην βοήθεια τόσο του Δήμου όσο και των πολιτών» είπε, συμπληρώνοντας πως «η αστυνόμευση που γίνεται τις μέρες της πανήγυρης έχει ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει καταγγελθεί και διαπραχθεί καμία κλοπή στο κέντρο ιδιαίτερα στον χώρο της εμποροπανήγυρης».

Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη ενός (1) ατόμου, για κλοπές στην περιοχή της Θήβας


Συνελήφθη απογευματινές ώρες της 23-08-2010, στη Θήβα Βοιωτίας, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 29ετών, κάτοικος Πυρίου Θηβών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβών Βοιωτίας.
Ειδικότερα, απογευματινές της 23-08-2010, ανωτέρω δράστης αποπειράθηκε να διαρρήξει κεντρική είσοδο οικίας στη Θήβα Βοιωτίας, ενεργοποιήθηκε όμως το σύστημα συναγερμού και τράπηκε σε φυγή. Καταδιώχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε, ο ανωτέρω δράστης δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια είχε διαπράξει από τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτος, επτά (7) κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα:
• Απογευματινές ώρες της 24-07-2010, έσπασε το φινιστρίνι από ΙΧΕ αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, αντικείμενα συνολικής αξίας εκατό (100) Ευρώ.
• Απογευματινές ώρες της 25-07-2010, έσπασε το τζάμι από την πόρτα ΙΧΦ αυτοκινήτου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, το ποσό των είκοσι (20) Ευρώ.
• Απογευματινές ώρες της 27-07-2010, εισήλθε σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής ηλικίας 69ετών, από ανασφάλιστη πόρτα αυτής και αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας χιλίων περίπου (1000) Ευρώ.
• Απογευματινές ώρες της 25-07-2010, έσπασε το φινιστρίνι ΙΧΕ αυτοκινήτου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας τριακοσίων πενήντα (350) Ευρώ περίπου.
• Πρώτες πρωινές ώρες της 02-08-2010, διέρρηξε πόρτα καταστήματος πλυντηρίου αυτοκινήτων και αφαίρεσε εμπορεύματα αξίας τριακοσίων (300) Ευρώ περίπου.
• Νυχτερινές ώρες της 08-08-2010, διέρρηξε πόρτα υπογείου καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων και αφαίρεσε συνολικά (6) έξι ελαστικά αυτοκινήτου, (4) τέσσερις ζάντες αλουμινίου και ένα χαλί οικίας, συνολικής αξίας χιλίων εννιακοσίων (1.900) ευρώ, προκαλώντας παράλληλα και φθορές σε δύο (2) οχήματα, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των οχτακοσίων (800) ευρώ περίπου, και
• Μεσημβρινές ώρες της 23-08-2010, εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε ένα (1) φορητό υπολογιστή.
Ανωτέρω συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
Ερευνάται η συμμετοχή του στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων πράξεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2010



Αποτελέσματα Βαγίων
Αποτελέσματα θεσπιών
Αποτελέσματα Σχηματαρίου
Αποτελέσματα Καπαρελλίου
Αποτελέσματα Οινοφύτων
Αποτελέσματα Αλιάρτου
Αποτελέσματα Ακραιφνίου-Ασωπίας
Αποτελέσματα ΕΠΑΛ Θήβας
Αποτελέσματα Εσπερινού Λυκείου Θήβας
Αποτελέσματα Θήβας #1
Αποτελέσματα Θήβας #2
Διαβάστε περισσότερα...